Tο υπέρ-γιοτ Olivia O, κόστους 200 εκατ. δολαρίων, που ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Eyal Ofer, είναι αραγμένο στην παραλία του Σκίνου στην Ιθάκη. Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, ο Ofer επισκέπτεται από το 2020 με το Olivia O την Ιθάκη, κι αγκυροβολεί στην παραλία του Σκίνου, ένα spot που επιλέγουν όσοι διάσημοι επισκέπτονται το νησί.

Το νησί του Οδυσσέα είναι ένα από τις κορυφαίες επιλογές των σκαφάτων. Με μια γρήγορη βόλτα στο Βαθύ, θα δεις γιοτ και σκάφη ανεκτίμητης αξίας. Ο Ofer, όμως, είναι από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες και επενδυτές του Ισραήλ, με περιουσία 14,6 δισ. δολάρια, οπότε και το γιοτ του προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

Είναι Πρόεδρος της Ofer Global, μια εταιρεία με έδρα το Μονακό που επικεντρώνεται στη ναυτιλία, τα ακίνητα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις τράπεζες και τις επενδύσεις στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, Εγγύς Ανατολή και Ασία, με περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους σε 15 τοποθεσίες παγκοσμίως.

Συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της Royal Caribbean Group και στο συμβουλευτικό συμβούλιο του Bloomberg New Economy Forum. Μέσω της OG Oil & Gas, του βραχίονα πετρελαίου και φυσικού αερίου του τμήματος OG Energy της Ofer Global, ο Ofer έχει συμφέροντα εξερεύνησης και παραγωγής στην περιοχή της Αυστραλασίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το 2017, η OG Oil & Gas έκανε μια μερική προσφορά εξαγοράς για το πλειοψηφικό μερίδιο της New Zealand Oil & Gas, με αποτέλεσμα να εξαγοράσει σχεδόν το 70% της εταιρείας. Επικεντρώνονται σε αιολικά, ηλιακά και δασοκομικά, και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή μονάδων FSO και FPSO μέσω των Omni Offshore Terminal.

Ο Ofer ξεκίνησε την καριέρα του στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές σε όλα τα μεγάλα ναυτιλιακά τμήματα τη δεκαετία του 1980. Είναι ο πρόεδρος της Zodiac Group , μιας ιδιωτικής εταιρείας που εδρεύει στο Μονακό που κατέχει και χρηματοδοτεί μίσθωση πλοίων με στόλο άνω των 150 πλοίων. Κατάφερε και την ενσωμάτωσε σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ναυτιλιακούς στόλους στον κόσμο. Το 2016, ο Ofer κατατάχθηκε στη 10η θέση στη λίστα Lloyd’s Top 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Την επιχειρηματικότητά του συνδυάζει με το φιλανθρωπικό του έργο, κάτι που έχει «κληρονομήσει» από την οικογένειά του. Ο Ofer είναι υποστηρικτής καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων της Tate Modern και του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Μουσείου Τέχνης του Τελ Αβίβ – μέσω του Eyal & Marilyn Ofer Family Foundation, το οποίο συνεχίζει τη φιλανθρωπική παράδοση της οικογένειάς του. Έχει δημιουργήσει μια σημαντική συλλογή σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης, έχοντας επίσης κληρονομήσει τη μισή από την «τεράστια συλλογή» του πατέρα του

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Υπόθεση Ανδρουλάκη: Σαφής εντολή Μητσοτάκη να πέσει «άπλετο φως» – Η προσοχή στραμμένη στις αυριανές δηλώσεις

Προκλητικός Ομέρ Τσελίκ: H Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Δύσης

Οργή στο Πεκίνο για την Snickers: Αποκάλεσε την Ταϊβάν «χώρα» σε διαφήμιση με τους BTS