Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 53χρονος που ξυλοκόπησε άγρια την 44χρονη αστυνομικό σύζυγό του, το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ το πρωί είχε περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Κατά την απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύζυγό του και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, κι ότι αυτό που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο, φέρεται να ήταν ένα μήνυμα στο κινητό της παθούσης.

«Είμαι απαράδεκτος για όσα έκανα και δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον εαυτό μου, όμως δεν ήθελα να την σκοτώσω. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ τον πόνο και την ζημιά που προκαλώ, το αντιλήφθηκα μετά τις τρεις ημέρες που βρίσκομαι στα κρατητήρια. Θόλωσα από τον θυμό», είπε ο επιχειρηματίας.

Ανέλαβε ο Κούγιας την υπεράσπισή του

Σημειώνεται πως την υπεράσπισή του ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος τονίζει στο μακροσκελές δελτίο Τύπου που δημοσίευσε ότι υπήρξε μεροληπτική στάση κατά την προανάκριση από τους συναδέλφους της παθούσης κι έπλεξε το εγκώμιο του κατηγορούμενου χαρακτηρίζοντάς τον «απόλυτα έντιμο άνθρωπο, τέλειο πατέρα και σύζυγο».

Υπενθυμίζεται πως αμέτρητες φέρεται να ήταν οι σκηνές ζήλιας που έκανε ο 53χρονος στη 43χρονη σύζυγό του, πριν φτάσουν στο σημείο να ζουν χωριστά, όπως προκύπτει από πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση ξυλοδαρμού στη Λάρισα.

Σύμφωνα πάντως με όσα κατέθεσαν τα παιδιά του σε ψυχολόγους της ΕΛΑΣ «δεν είχαμε δει ποτέ τον μπαμπά να χτυπά τη μαμά. Φώναζαν και τσακώνονταν αλλά ποτέ δεν την είχε χτυπήσει».

Ο 53χρονος ζήλευε παθολογικά τη σύζυγό του και είχε φτάσει στο σημείο να ελέγχει τα πάντα ακόμα και τα social media. Μάλιστα είχε προκαλέσει επεισόδιο για ένα like που της είχε κάνει συνάδελφός της ή για αναρτήσεις της που δεν του άρεσαν.

Η μητέρα της 43χρονης φαίνεται πως ήξερε ότι η κόρη της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τον εν διαστάσει σύζυγό της, ουδέποτε όμως φανταζόταν ότι τα πράγματα θα φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Ένωση Γυναικών Λάρισας: «Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό του θύματος και των παιδιών της και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση»

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Γυναικών Λάρισας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα μια 43χρονη αστυνομικό, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό του θύματος και των παιδιών της και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δικαιολογημένα δημιουργεί αισθήματα οργής στην κοινωνία της Λάρισας. Δεν πρόκειται για ‘’μεμονωμένη και ακραία συμπεριφορά’’ αλλά αποτελεί την πιο ακραία και αποκρουστική μορφή βίας. Έρχεται να προστεθεί στις απανωτές αποκαλύψεις περιστατικών βίας και κακοποίησης γυναικών που πηγάζουν μέσα από τη σαπίλα και τη δυσωδία τη σημερινής βάρβαρης πραγματικότητας που ζουν οι γυναίκες της βιοπάλης».