Οι απολογίες των 105 χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ολοκληρώθηκαν χθες και μετά την απόφαση για προφυλάκιση όλων, σήμερα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι φυλακών σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι 105 θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ατόμων, την ίδια ώρα που οκτώ κατηγορούμενοι θα μεταφερθούν στις φυλακές Αυλώνα και άλλοι έξι σε αυτές του Κορυδαλλού.

Το μεγάλο στοίχημα για την ΕΛΑΣ είναι να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη. Ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή φέρεται να βρήκε ίχνη DNA πάνω στη σορό του 29χρονου τα οποία και διαβίβασε στις Αρχές προκειμένου να είναι δυνατή η ταυτοποίηση με κάποιο από τα δείγματα που συλλέγονται αυτές τις μέρες από όλους τους συλληφθέντες.

Παράλληλα, βέβαια, για να βρεθεί ο δολοφόνος εξετάζεται και όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Άνδρες της ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει τις τελευταίες ημέρες βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα, δε, με τον ΣΚΑΪ, κάμερες που βρίσκονται πέριξ της OPAP Arena έχουν καταγράψει κι άλλους υπόπτους οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης παρότι είχαν συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια.

Δικηγόρος οικογένειας: «Κανείς δεν έχει απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας»

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι κανείς από τους 105 δεν απολογήθηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας, Χρήστος Μαυρομάτης.

«Κανείς δεν έχει απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Αυτή την επιλογή η κυρία ανακρίτρια δεν την έκανε τυχαία. Ένιωσε ότι ο φυσικός δικαστής ακόμη δεν είναι έτοιμος να αποδώσει αυτό το αδίκημα. Άρα υπάρχει ένα έλλειμμα αυτή τη στιγμή.

Ευχόμαστε ότι η ανάκριση, τα DNA, η έκθεση ανάλυσης του βιντεοληπτικού υλικού θα φροντίσουν ώστε να έχουμε αι αυτό το αδίκημα στο τραπέζι. Φανταστείτε να κλείσει η δικογραφία και ακόμα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας να είναι κατ’ αγνώστου δράστη. Το φοβάμαι αυτό. Αυτή τη στιγμή η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας».

Photo Credits: Eurokinissi