Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται οι ενέργειες αναζήτησης του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή, στις 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά και της ταυτοποίησης όσων φέρονται να οργάνωσαν από κοινού με τους Κροάτες χούλιγκανς τη δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αξιωματικοί της ΔΕΕ έχουν επιφορτιστεί με το έργο της ανάλυσης των κινητών τηλεφώνων που ανήκουν στα 105 άτομα τα οποία έχουν ήδη προφυλακιστεί για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια. Έχουν ήδη τακτοποιηθεί τρία άτομα, τα οποία φέρονται όχι μόνο να είναι παρόντα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ τη βραδιά των επεισοδίων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας στα κινητά τηλέφωνα

Ερευνώντας τα κινητά των 105 συλληφθέντων, οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις περισσότερες από τις επαφές που είχαν τα ηγετικά στελέχη των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με Έλληνες οπαδούς. Από τις 24 Ιουλίου, όταν η ΑΕΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ντιναμό και ο Παναθηναϊκός τη γαλλική Μαρσέιγ, στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών επικρατούσε αναβρασμός. Ωστόσο, πέρα από αυτές τις απειλές, οι οποίες θεωρούνται άνευ ερευνητικής σημασίας, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας φέρονται να έχουν εστιάσει και σε συγκεκριμένες συνομιλίες.

Πρόκειται για ανταλλαγές μηνυμάτων που είχαν μέσω διαδικτύου οι αρχηγοί των Bad Blue Boys, των περιβόητων οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, με άτομα στην Αθήνα. Χρησιμοποιώντας απλό και κωδικοποιημένο λόγο, ορισμένοι από τους Κροάτες δείχνουν να αναζητούν τρόπο να επισκεφθούν το γήπεδο της ΑΕΚ, παρά την απαγόρευση της μετακίνησής τους που είχε επιβληθεί από την UEFA. Οι τρεις από τους Έλληνες οπαδούς, για τους οποίους οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, φέρονται να τους απαντούν, απευθύνοντάς τους στην ουσία ένα οπαδικό προσκλητήριο, ώστε να έρθουν στην Ελλάδα.

Εκτός από το γήπεδο της ΑΕΚ, αυτοί οι τρεις Έλληνες οπαδοί φαίνεται να ήταν παρόντες και σε κάποιους από τους «σταθμούς» της επιδρομής των Κροατών. Άλλωστε, πριν οι Bad Blue Boys φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια είχαν συναντήσει Έλληνες οπαδούς και στον σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Κιάτο και στον σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ. Από τα βίντεο που έχουν εξεταστεί και τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, οι αστυνομικοί θεωρούν πως στον σταθμό του Ηλεκτρικού οι Έλληνες προμήθευσαν τους Κροάτες με διάφορα «πολεμοφόδια», τα οποία χρησιμοποίησαν κατά την αιματηρή επιδρομή τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως βόμβες μολότοφ, ρόπαλα, καδρόνια και λοστούς.

Εκτός από τα προφανή αδικήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν οι τρεις Έλληνες οπαδοί, εφόσον συλληφθούν, εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να δώσουν και σημαντικές πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή. Και αυτό διότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν καταφέρει να αποκομίσουν σημαντικά στοιχεία από την ανάλυση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του γενετικού υλικού που βρέθηκε σε διάφορα αντικείμενα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Παράλληλα, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν το αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο χτυπήθηκε ο 29χρονος στο χέρι, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Έτσι πλέον οι αστυνομικές Αρχές θεωρούν ότι η δολοφονία μπορεί να εξιχνιαστεί μόνο από την ανάλυση των βίντεο και από τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσουν από τους συλληφθέντες.

Υπενθυμίζεται πως ένας 43χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η Αστυνομία του απέδιδε ρόλο καθοδηγητή των χούλιγκανς, τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 43χρονος, ο οποίος στο παρελθόν έχει λάβει μέρος σε περιστατικά οπαδικής βίας, παρουσίασε στην Αστυνομία στοιχεία που αποδεικνύουν ότι απουσίαζε από την Αττική, στις 7 Αυγούστου.