Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια μπήκε στη θέση του. Οι αστυνομικές Αρχές και δη η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) έφερε εις πέρας το περασμένο Σάββατο την παραγγελία της ανακρίτριας, αναφορικά με την εξέταση του DNA του 35χρονου οπαδού Α.Δ., ο οποίος είχε συλληφθεί ως φυγόποινος για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ το 2017.

Η ΔΕΕ διαπίστωσε πως στο ένα από τα αντικείμενα που βρέθηκαν σταγόνες αίμα του Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος έπεσε νεκρός στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου, υπήρχε δείγμα DNA του 35χρονου φυλακισθέντα στις φυλακές Ναυπλίου.

Πρόκειται για ένα μαχαίρι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος είχε δηλώσει εμμέσως κατά προγενέστερη κατάθεσή του πως του ανήκει. Συγκεκριμένα ο 35χρονος οπαδός φέρεται να είχε πει στις Αρχές, πως είχε ένα μαχαίρι μαζί του, ωστόσο πάνω στην αναμπουμπούλα των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, το είχε χάσει. Δεν διευκρινίζεται πως μιλάμε για το ίδιο αντικείμενο, ωστόσο είναι σαφές πως το δείγμα DNA υποδεικνύει αυτό ακριβώς.

Μιχάλη Κατσουρή, DNA, Νέα Φιλαδέλφεια

Τα επόμενα βήματα για τη λύση του παζλ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκτιμήσει πως υπήρχε πιθανότητα ο Μιχάλης Κατσούρης να τραυματίστηκε κατά λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην ογκωδέστατη δικογραφία, περιγράφονται σκηνές όπου ο Μιχάλης Κατσούρης και άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ οπισθοχωρούν και τρέχουν να ξεφύγουν από το κυνηγητό των Κροατών και Ελλήνων οπαδών που είχαν συνταχθεί για να κάνουν την επίθεση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το σενάριο αυτό θα εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη και από το σύνολο των ευρημάτων που θα προκύψουν μέχρι το τέλος της δικαστικής έρευνας. Από εκεί και πέρα η ΕΛ.ΑΣ. θ’ αποστείλει στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, την έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων και από εκεί και πέρα, το πιθανότερο είναι η εκ νέου κλήση του 35χρονου Α.Δ. προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.