Την ειδική εικόνα αναφορικά με τη διαδρομή του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 του περασμένου Αυγούστου, έδωσε σε κατάθεσή του ο Έλληνας οπαδός, του οποίου του DNA βρέθηκε σε μαχαίρι όπου υπήρχε δείγμα DNA και του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη.

Ο Α.Δ. ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου ένεκα καταδίκης του για εμπλοκή σε επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος του 2017 στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, περιέγραψε καρέ-καρέ όσα βίωσε εκείνο το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, λίγο πριν την αναβληθείσα αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο του Γ’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ήρθε στην επιφάνεια τις τελευταίες ώρες και μέσα από τις γραμμές της αποσαφηνίζεται πως ο ίδιος παραδέχεται πως το μαχαίρι κατά πάσα πιθανότητα του ανήκει, ενώ σημειώνει πως δεν είχε προκαθοριστεί ραντεβού θανάτου μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, καθώς όπως φέρεται να είπε, αν υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού θα το… ήξερε. Θυμίζουμε πως σε προγενέστερο χρόνο ο 35χρονος οπαδός είχε αρνηθεί πως είχε τραυματίσει Μιχάλη Κατσούρη.

Τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια μέσα από τα μάτια του Έλληνα οπαδού

Ο Α.Δ. σημείωσε απευθυνόμενος στην ανακρίτρια πως αναγνωρίζει το μαχαίρι και πως το πέταξε την ώρα που έτρεχε για να ξεφύγει από τις ορδές των Κροατών οπαδών:

«Αναγνωρίζω κατά 99% το πειστήριο 56 που μου επιδείξατε ως το μαχαίρι που κρατούσα τη νύχτα της 07.08.23. Δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο ακριβώς πέταξα το μαχαίρι που είχα πάνω μου. Σίγουρα το απέρριψα είτε δέκα μέτρα πριν την επαφή με τον Μιχάλη όπως φαίνεται στο βίντεο, είτε δέκα μέτρα μετά την επαφή. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν είχα έρθει σε σωματική επαφή με τον Μιχάλη και πριν από αυτό το σημείο. Το μαχαίρι που είχα πάνω μου το είχα για να το χρησιμοποιήσω για να φτιάξουμε με τους υπόλοιπους φιλάθλους της ΑΕΚ  που ήταν στο γήπεδο εκείνο το βράδυ ένα εορταστικό πανό», φέρεται να είπε αρχικά.

Στη συνέχεια σημείωσε πως δεν είχε κανονιστεί ραντεβού για… ξύλο, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν υπήρχε μία τέτοια περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα είχε… ενημερωθεί:

«Εκείνη την ημέρα δεν είχε δοθεί κάποιο ραντεβού για φασαρίες με τους οπαδούς της ομάδας της Ντινάμο. Αν είχε δοθεί ραντεβού θα το γνώριζα. Πέριξ του γηπέδου ήμασταν γύρω στα 100 άτομα φίλαθλοι της ΑΕΚ μεταξύ αυτών και γυναικόπαιδα».

Στην πορεία της απολογίας του, περιγράφει τα όσα βίωσε κατά την πρώτη σύγκρουση των οπαδών σε πάρκινγκ επί της οδού Κιουταχείας στη Νέα Φιλαδέλφεια:

«Οι περισσότεροι φίλαθλοι της ΑΕΚ κατάφεραν να οπισθοχωρήσουν γρήγορα, εγώ όμως γύρισα να φωνάξω το Μιχάλη για να φύγουμε και είδα να τον περικυκλώνουν και να τον χτυπούν με σίδερα και καδρόνια τέσσερις Κροάτες. Εκείνη την ώρα με πρόλαβαν και εμένα και υπέστη χτυπήματα. Σε εκείνο το σημείο, στην πρώτη γραμμή αναγνώρισα μόνο Κροάτες από την ομιλία δεν άκουσα καθόλου ελληνικά. Στις πίσω γραμμές πιθανόν να ήταν και Έλληνες και διέκρινα να κρατούν ορισμένοι μαχαίρια. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν είχαν όπλα πάνω τους, μόνο κάποια στιγμή πέταξαν κάποια καπνογόνα. Κάποια στιγμή καταφέραμε με τον Μιχάλη να ξεφύγουμε τρέξαμε προς τον πεζόδρομο που ξεκινάει το γήπεδο».

Το κρίσιμο σημείο

Μεταξύ άλλων ο Α.Δ. περιγράφει τη στιγμή που ήρθε σε επαφή με τον Μιχάλη και πως πήραν διαφορετικές κατευθύνσεις μπροστά από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια:

«Λίγο πριν μπούμε στον πεζόδρομο μας πρόλαβαν και μας ξαναχτύπησαν με τον Μιχάλη εν κινήσει. Πιθανολογώ ότι ήταν οι Κροάτες. Μετά ξεφύγαμε και συνεχίσαμε να τρέχουμε .Σε κάποιο σημείο και ενώ τρέχαμε με το Μιχάλη ήρθαμε σε επαφή και χωριστήκαμε. Εγώ πήγα αριστερά και ο Μιχάλης δεξιά προς τον Αετό. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα».