Αύξηση κατά 50% σημειώθηκε στα κρούσματα κορωνοϊού, στη νότια Αφρική, μέσα σε 24 ώρες. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας, που αποδίδεται σε δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μένει να εξακριβωθεί η μολυσματικότητά τους σε πρώτη φάση.

«Οι νοτιοαφρικανοί επιστήμονες οι οποίοι ταυτοποίησαν την Όμικρον στο τέλος της περασμένης χρονιάς ενημέρωσαν για άλλες δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον, τις BA.4 και BA.5, οι οποίες προκαλούν κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων στη Νότια Αφρική», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Χθες η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πως η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο, την επομένη της ανακοίνωσης της πως το μέτρο αυτό αίρεται, που απέδωσε σε «ατυχές και λυπηρό ανθρώπινο λάθος», ζητώντας συγγνώμη για τη «σύγχυση».

Η χώρα των περίπου 60 εκατ. κατοίκων, όπου το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί πλήρως παραμένει κάτω από το 45%, μετρά επισήμως κάπου 100.350 θανάτους. Μοναδική φορά που δεν είχε καταγραφεί ούτε ένας θάνατος από κορωνοϊό, ήταν στις αρχές Μαρτίου και για ένα 48ωρο. Στις αρχές Απριλίου, ο πρόεδρος της χώρας είχε ανακοινώσει την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, κάτι που σηματοδότησε την αύξηση κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από Africanews

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Alibaba: Πώς η σύλληψη ενός Κινέζου «έριξε» κατά 9,4% τις μετοχές της εταιρείας

Candida Auris: Το «μικρόβιο των ΜΕΘ» η νέα απειλή μετά τον Covid19 – Γιατί πρέπει να μας ανησυχεί;

Ουκρανία: Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι σκότωσαν 600 Ουκρανούς στη διάρκεια της νύχτας