Είτε πετούν είτε κυνηγούν είτε αναπαράγονται είτε καμαρώνουν από ψηλά, τα πουλιά και οι συμπεριφορές τους δημιουργούν εκπληκτικές φωτογραφίες. Από τα φωτεινά κίτρινα φτερά ενός θηλυκού Βαλτόμπουφου, μέχρι την ιριδίζουσα λάμψη στο λαιμό ενός περιστεριού, αυτές είναι οι νικητήριες φωτογραφίες από τα Βραβεία Audubon 2023 οι οποίες αναδεικνύουν την ομορφιά της ζωής των πουλιών που συχνά περνάει απαρατήρητη.

Είτε πετούν είτε κυνηγούν είτε αναπαράγονται είτε καμαρώνουν από ψηλά, τα πουλιά και οι συμπεριφορές τους δημιουργούν εκπληκτικές φωτογραφίες. Από τα φωτεινά κίτρινα φτερά ενός θηλυκού Βαλτόμπουφου, μέχρι την ιριδίζουσα λάμψη στο λαιμό ενός περιστεριού, αυτές είναι οι νικητήριες φωτογραφίες από τα Βραβεία Audubon 2023 οι οποίες αναδεικνύουν την ομορφιά της ζωής των πουλιών που συχνά περνάει απαρατήρητη.

Από πέρυσι, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός απαγόρευσε τις εικόνες που λήφθηκαν με την τεχνική που ονομάζεται αναπαραγωγή (playback), δηλαδή όταν ο φωτογράφος αναπαράγει μια ηχογράφηση της φωνής ενός πουλιού ή του ήχου ενός θηρευτή. Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν πλέον αυτή την πρακτική αντιδεοντολογική, καθώς μπορεί να διαταράξει τη φυσική συμπεριφορά των ζώων, αποσπώντας την προσοχή τους από δραστηριότητες όπως η σίτιση ή η προστασία των μικρών τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Provocateur