Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στον Εθνικό Δυρμό.

Στο μέτωπο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα με την συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες που θα «φρενάρουν» την επέκταση της φωτιάς.

Αποκαλυπτικό βίντεο μάλιστα από κάμερα σε περιοχή του Μενιδίου, δείχνει το πόσο γρήγορα ανέβηκε η φωτιά στην Πάρνηθα, η οποία έχει φτάσει ως τον Εθνικό Δρυμό.

Το βίντεο σε fast forward δείχνει πώς μέσα σε μισή ώρα, οι φλόγες από εκεί που έκαιγαν σε λόφο, στην περιοχή του στρατοπέδου Καποτά και της Αγίας Παρασκευής Μενιδίου, μέσα σε 10 λεπτά μεταφέρθηκε στον απέναντι λόφο περνώντας πάνω από τη χαράδρα, χωρίς μάλιστα να κάψει κάτι στο ενδιάμεσο.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο, στα επόμενα 10 λεπτά εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα ως την κορυφή του βουνού στην Πάρνηθα, πάνω από το Καζίνο.

Όλα αυτά, ενώ η πυροσβεστική είχε συνεχώς σε εγρήγορση τα εναέρια μέσα, τα οποία έκαναν (όπως φαίνεται και στο βίντεο) συνεχείς ρίψεις νερού.