Τουλάχιστον 36 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους μετά από ένοπλη επίθεση μακελάρη σε σχολείο στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης. Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους παιδιά ηλικίας 2 και 3 ετών.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο δράστης επιτέθηκε πρώτα στον παιδικό σταθμό, επέστρεψε στο σπίτι του, σκότωσε και τη γυναίκα και το παιδί του, ενώ στο τέλος αυτοκτόνησε.

Το μακελειό έλαβε χώρα κατά τις απογευματινές ώρες ενώ τα παιδιά ακόμη κοιμόντουσαν. Τα μαχαίρωσε ένα-ένα ενώ βρίσκονταν με κλειστά μάτια στα κρεβάτια τους.

Ο παιδικός σταθμός βρίσκεται στην περιοχή Na Klang της επαρχίας Nong Bua Lamphu.

Ο Δήμαρχος Chanpen Dechpok, ανέφερε στον Guardian ότι τα παιδιά ήταν όλα νήπια και οι τελικές απώλειες από την επίθεση δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη.

Στα θύματα συγκαταλέγονται και μερικοί εκπαιδευτικοί. Τα 23 από αυτά είναι παιδιά.

«Ο δράστης ήλθε περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού στον παιδικό σταθμό» αναφέρει αστυνομική πηγή της Ταϊλάνδης. Μία από τις εκπαιδευτικούς που έχασαν την ζωή τους ήταν 8 μηνών έγκυος.

Ο δράστης είχε παρευρεθεί σε ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο σήμερα, για κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, πριν ανοίξει πυρ στον παιδικό σταθμό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Φαίνεται μάλιστα να ήταν πολύ ανήσυχος όταν έφθασε στον παιδικό σταθμό και ανακάλυψε ότι το παιδί του δεν ήταν εκεί. Φεύγοντας, πυροβόλησε κατά περαστικών και χτύπησε κάποιους με το αυτοκίνητό του, δήλωσε ο Παϊσάν Λουεσομπόν, εκπρόσωπος της αστυνομίας, στον τηλεοπτικό σταθμό ThaiPBS.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν πρώην αστυνομικός.

Πρώτα σκότωσε την γυναίκα και τα παιδιά του, μετά εισέβαλε στον παιδικό σταθμό και τέλος αφαίρεσε την ίδια του την ζωή.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: HANDOUT