Εντοπίστηκε το απόγευμα το σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο οι έξι Τούρκοι που δολοφονήθηκαν χθες στη Λούτσα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Πρόκειται για ένα Airbnb στο οποίο αυτή την ώρα γίνεται έρευνα από κλιμάκιο της σήμανσης και στο οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον από την πρώτη εξερεύνηση κάτι άλλο εκτός από στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων. Παράλληλα, βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, μόλις 5 λεπτά από το σημείο όπου τους εκτέλεσαν.

Την ίδια ώρα οι αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν αποκλείεται τα θύματα να ήταν μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης στην Τουρκία οι οποία αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου και μάλιστα η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση πριν από δύο μήνες είχε αναλάβει την εκτέλεση δύο ανθρώπων στη Γαλλία.

Όλα δείχνουν ότι μετά από εκείνη τη δολοφονία οι έξι Τούρκοι έφτασαν στη χώρα μας, χωρίς όμως ακόμα να διευκρινίζεται αν πήραν μέρος στην συγκεκριμένη δολοφονία ή όχι και μπήκαν μέσω social media σε αντιπαλότητα με μια άλλη εγκληματική οργάνωση στην Τουρκία ανταλλάσσοντας περιπαικτικά βίντεο και μηνύματα και προκαλώντας η μία ομάδα την άλλη.

Επίσης επιβεβαιώνεται η αρχική υποψία των αρχών ότι οι δράστες παρέσυραν στο συγκεκριμένο σημείο στη Λούτσα τα θύματά τους και λίγο αργότερα τα εκτέλεσαν.

Τουρκικά ΜΜΕ: Τα θύματα στη Λούτσα ήταν συνεργάτες του Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπογιούν

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι 6 εκτελεσθέντες ήταν συνεργάτες του σκληρού Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Milliyet», «ενώ η έρευνα συνεχίζεται και εικάζεται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, οι ταυτότητες των 6 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό που έγινε στην Αρτέμιδα, στα περίχωρα της Αθήνας, αποκαλύφθηκαν».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «εκείνοι που σκοτώθηκαν ανήκαν σε εγκληματικό δίκτυο που είναι γνωστό και στην Τουρκική Αστυνομία, ενώ υπήρξαν στόχος ερευνών στο παρελθόν.

Ήταν στενοί συνεργάτες του εγκληματικού δικτύου του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν (Barış Boyun), ο οποίος εμπλέκεται σε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία, ενώ ζει ως φυγάς στην Ιταλία».

Μάλιστα, η «Milliyet» αναφέρει στο ρεπορτάζ της και ονόματα, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Μπ. (Doruk B.), όπως και άλλοι «στενοί συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας, Μπαρίς Μπογιούν.

Σημειώνεται ότι περίπου δύο ώρες μετά το μακελειό στη Λούτσα συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» ένας Τούρκος, ο οποίος είχε στην κατοχή του δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας και τέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, παρόμοια, δηλαδή, με εκείνα που βρέθηκαν στον χώρο της εκτέλεσης των έξι.

Λούτσα: Ενέδρα θανάτου με φόντο το οργανωμένο έγκλημα

Όλα δείχνουν ενέδρα θανάτου και όχι κάποιο ραντεβού αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Σε ένα σχετικά απομονωμένο σημείο της οδού Ακροπόλεως στη Λούτσα και δίχως κάμερες ασφαλείας, οι δράστες αιφνιδίασαν τα έξι άτομα που επέβαιναν σε ένα σκούρο όχημα μάρκας Ford.

Τέσσερις άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο και δύο έξω από αυτό. Ακόμα, οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν περισσότερους από 50 κάλυκες από πιστόλια των 9 χιλιοστών. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξετάζονται οι δολοφόνοι επέβαιναν σε σκουρόχρωμο όχημα και μοτοσικλέτα.

Στο όχημα των θυμάτων που έφερε πλαστές γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας δεν βρέθηκε οπλισμός ή ναρκωτικά. Μόνο οι βαλίτσες των επιβατών. Από την έρευνα προέκυψε πως το αυτοκίνητο των θυμάτων είχε περάσει στη χώρα μας από το σταθμό των Ευζώνων πριν από μερικούς μήνες.