Παρελθόν αποτελεί πλέον ο επικεφαλής της αστυνομίας του Uvalde, μετά την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της περιοχής. Στην πόλη αυτή του Τέξας είχε λάβει χώρα στις 24 Μάϊου 2022 μία από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολείο, όπου μακελάρης αφαίρεσε την ζωή από 19 παιδιά και 2 εκπαιδευτικούς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Pete Arredondo, φαίνεται να μην έδωσε την απαραίτητη σημασία στις πολλαπλές εκκλήσεις βοήθειας από τα έντρομα παιδιά που καλούσαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης. Έτσι, έστειλε τους άνδρες του στο σημείο μετά από σχεδόν μία ώρα αφού ο 19χρονος μακελάρης αλώνιζε ανενόχλητος στο σχολείο σπέρνοντας τον τρόμο.

Αξιωματούχοι της DPS δήλωσαν ότι ο Arredondo επέλεξε να μην δώσει εντολή στους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με τον εισβολέα, πιστεύοντας ότι η άμεση απειλή για τους μαθητές είχε υποχωρήσει ύστερα από έναν καταιγισμό πυρών που προηγήθηκε.

Γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην πιο πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο των ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ζήτησαν από το συμβούλιο την αποπομπή του. Ο ίδιος είχε υποχρεωθεί να παραιτηθεί από τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο του Ουβάλντε στις 2 Ιουλίου. Τρεις εβδομάδες αργότερα θα κρινόταν η τύχη του ως επικεφαλής της αστυνομίας στη σχολική περιφέρεια, αλλά η συνεδρίαση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου του.

Ο Arredondo δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του έστειλε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής του πελάτη του και υπογράμμιζε πως δεν υπήρξαν προσπάθειες για να του παρασχεθεί η παραμικρή προστασία.

Η ειρωνεία είναι ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Arredondo ανάρτησε μία δημοσίευση στο Facebook αναφέροντας ότι το τμήμα του Uvalde οργανώνει «εκπαίδευση για ένοπλη επίθεση» σε μία προσπάθεια να προετοιμαστεί κατάλληλα σε κάθε πιθανό κίνδυνο. Είχε βγει ακόμη και αφίσα με το σλόγκαν «Σταματήστε στους σκοτωμούς». Η εκπαίδευση θα λάμβανε χώρα στο Λύκειο του Uvalde.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Μακελειό στο Τέξας: 9χρονος μαθητής που επέζησε περιγράφει τις στιγμές της φρίκης

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ανακοίνωση της ίδιας

Ευχάριστη παρέα ο Emmanuel Macron: «Τέλος στην αφθονία, την ανεμελιά και όσα είχαμε δεδομένα»