Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με αμείωτο ρυθμό, προσπαθώντας να εξιχνιάσει την ενέδρα θανάτου σε έξι άτομα, στη Λούτσα, αλλά και να διαπιστώσει ποια ακριβώς ήταν η σχέση του συλληφθέντα Τούρκου υπηκόου με τα θύματα.

Λούτσα: Πώς έστησε την παγίδα στα έξι θύματα του μακελειού

Ενώ ακόμα ερευνάται εάν ο Τούρκος συλληφθείς έχει σχέση με τα έξι θύματα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος ήταν αυτός που ειδοποίησε τα θύματα ότι κινδυνεύουν, στήνοντάς τους παγίδα θανάτου.

Πιο αναλυτικά, ο 32χρονος Τούρκος φέρεται να είχε πάρει τα έξι άτομα από το σπίτι, και να τους είχε πει ότι πρέπει να τα πάει στο αεροδρόμιο, καθώς, όπως υποστήριξε, είχε πληροφορίες ότι κινδύνευαν.

Φέρεται να τους έστειλε μήνυμα στα κινητά τους για να τους ενημερώσει και να τους πει ότι πρέπει να φύγουν σύντομα.

Στη συνέχεια, τα έξι θύματα πήγαν οικειοθελώς στο σημείο όπου τους είχαν στήσει ενέδρα, ακολουθώντας τον 32χρονο που τους «κάρφωσε».

Λούτσα: Γκιουλενιστής ο 32χρονος Τούρκος που «κάρφωσε» τα έξι άτομα στη Λούτσα

Ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές φέρεται να είναι πρώην στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Τουρκίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του ως γκιουλενιστής και στη συνέχεια διέφυγε στη Μυτιλήνη για να αποφύγει τη σύλληψη στην Τουρκία.

Ο 32χρονος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα και είχε βγάλει εισιτήριο, από την Τουρκία, για να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη μετά το μακελειό στην Αρτέμιδα.

Όταν συνελήφθη, στην κατοχή του εντοπίστηκαν τέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος εννέα χιλιοστών και δύο πλαστές πορτογαλικές ταυτότητες.

Ο Τούρκος, που κρατείται από τις Αρχές, χρησιμοποιούσε ως «έδρα» ξενοδοχείο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, πολύ κοντά στην Παραλιακή.