Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης (07/03), είχαν ταυτοποιηθεί οι 56 από τις 57 σορούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο συνέβη πριν από μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, δήλωσε στο MEGA: «Έχουν ταυτοποιηθεί όλες οι σοροί και όλα τα τμήματα, εκτός από ενός άνδρα αλλοδαπού». Ως εκ τούτου, το μυστήριο με την 23χρονη Εριέττα, τη φοιτήτρια που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη σύμφωνα με την οικογένειά της, συνεχίζεται.

Ερωτηθείσα για την περίπτωση της 23χρονης Εριέττας, η Ρουμπίνη Λεονταρή απάντησε: «Δεν έχουμε, μέχρι στιγμής, μια σορό που να αντιστοιχεί στο DNA της οικογένειας. Αν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, σαφώς θα μπορούσε και να μην βρεθεί».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, τον πρώτο λόγο στην ταυτοποίηση των σορών είχε ειδικό κλιμάκιο που έφτασε στη Λάρισα από την Αθήνα. «Όταν ήρθε το κλιμάκιο χειρισμού απωλειών θυμάτων σε μαζικές καταστροφές, μας εξήγησε ότι έπρεπε να ακολουθηθεί ένα πρωτόκολλο και ουσιαστικά τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον είχε το κλιμάκιο» σημείωσε η Ρουμπίνη Λεονταρή.

Επισημαίνεται ότι, αύριο (08/03), αναμένεται η επανεξέταση δύο σορών ύστερα από αιτήματα των οικογενειών παρουσία τεχνικού συμβούλου, που έχουν ορίσει οι ίδιες, ωστόσο «η ταυτοποίηση του DNA δεν αφήνει περιθώρια λάθους».

Ποιες σοροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Μια φοιτήτρια και ένας μετανάστης που ταξίδευαν με τη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη παραμένουν αταυτοποίητοι, γιατί ακόμα δεν έχουν βρεθεί ίχνη τους, μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν. Ειδικότερα, σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για την 23χρονη Εριέττα και έναν 34χρονο από το Μπανγκαλντές.

Οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής, έχουν να επικοινωνήσουν μαζί της από το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28/02). Έως τώρα, δεν έχουν από πουθενά νέα για την κόρη τους.

Ακόμα, ώρες αγωνίας και για την οικογένεια του 34χρονου από το Μπαγκλαντές, την εξαφάνιση του οποίου δήλωσε στις Αρχές ένας ομοεθνής φίλος του. Ο άνδρας ταξίδεψε με το μοιραίο τρένο από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκδώσει τα χαρτιά παραμονής του στη χώρα.

Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις, οι Αρχές έχουν δείγματα DNA, τα όμως δεν ταιριάζουν με καμία σορό.

Φωτογραφία κειμένου: SOOC | Konstantinos Tsakalidis