Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη μετά τον βιασμό της 24χρονης, μπορεί να φέρει τους ενόχους ενώπιον απόφασης ισοβίων αν οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα βγουν σε 10 ημέρες δείξουν ότι η κοπέλα ναρκώθηκε. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βασίλειος Πλιώτας, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει παραγγείλει στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης την εποπτεία της έρευνας και ζητά να εξαντληθούν όλα τα δικονομικά μέσα που προσφέρει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ώστε και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που βίασαν την κοπέλα, αλλά και να αποκαλυφθεί το κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να υπάρχει.

Η 24χρονη, αν και σύμφωνα με τον εργοδότη της το τελευταίο διάστημα, μετά την επίμαχη βραδιά, ήταν σε κατάσταση περίεργη και έδειχνε χαμένη, έχει αποκτήσει θάρρος και θέλησε μετά την τόση στήριξη. Έχει έρθει μάλιστα σε επαφή με τον Μικρό Πριγκιπάκο, τον ακτιβιστή που έκανε τις αποκαλύψεις στα social media, τον ευχαρίστησε και του ζήτησε να απευθύνει κάλεσμα προς όλες τις κοπέλες που μπορεί να έχουν υποστεί κάτι αντίστοιχο με την ίδια, ώστε να ενωθούν. Ισχύς εν τη ενώσει καθώς φαίνεται πως απέναντι τους βρίσκονται «καρχαρίες».

Εξάλλου, η 24χρονη δε μένει στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε φίλο, γιατί φοβάται πως μπορεί να την αναζητήσουν για να την απειλήσουν και να την εξαναγκάσουν να αλλάξει τα λεγόμενα της. Πρόκειται αναμφίβολα για μια εύθραυστη ψυχολογία, καθώς η συγκεκριμένη κοπέλα, πριν τη βιάσουν, είχε δει να πεθαίνουν η μητέρα, ο πατέρας της και ο αρραβωνιαστικός της.

Στο χθεσινό δελτίο του ANT1, παρουσιάστηκε όλο το χρονικό του βιασμού στη σουίτα 602 σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. «Καθώς αποφάσισαν να φύγουν, δέχτηκε τηλεφώνημα από αυτόν που την κάλεσε στο πάρτι και της λέει γύρισε πίσω, θα σε βοηθήσω. Ένιωσε ασφάλεια καθώς το σπίτι της ήταν μακριά, στην άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο δικηγόρος της 24χρονης, κ. Ζιώγας.

Μάλιστα, προσθέτει ότι «έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα».

https://www.intronews.gr/touni-xespasma-instagram-video-efkolos-stohos/life/

Το μοιραίο βράδυ στη Θεσσαλονίκη και η αναγνώριση δεύτερου ενόχου

Η ίδια η 24χρονη περιγράφει στην κατάθεση της πως 3 άντρες την πέτυχαν στον διάδρομο του ξενοδοχείου αυτού και την κάλεσαν στο δωμάτιο τους. Εκείνη σε κατάσταση μέθης, δε μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβαινε και εξηγεί πως από εκείνο το σημείο, θυμάται μόνο μετά να ξυπνάει στις 11 το πρωί.

«Στις 04:00 το πρωί φεύγοντας όλες μαζί από το ξενοδοχείο διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να οδηγήσω λόγω μέθης, δεν μπορούσα ούτε καν το αυτοκίνητό μου να εντοπίσω. Έτσι αποφάσισα να κλείσω ένα δωμάτιο και να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο. Ανεβαίνοντας στο δωμάτιό μου συνάντησα στον διάδρομο τρεις άνδρες που ήταν στο πάρτι.

Αυτοί, επειδή ήμουν σε άσχημη κατάσταση, με κάλεσαν στο δωμάτιό τους, λέγοντας ότι είναι καλύτερο. Από τότε δεν θυμάμαι τίποτα. Ξύπνησα το πρωί λίγο πριν τις 11:00, και βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζα. Είχε πεταμένα ανδρικά ρούχα και μια βαλίτσα, ενώ πάνω στο τραπέζι είδα ένα χάπι ανδρικής διέγερσης. Το φόρεμά μου ήταν σηκωμένο και δεν φορούσα εσώρουχο. Αμέσως πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανα την καταγγελία».

Το δωμάτιο της 24χρονης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, ήταν στον 4ο όροφο και οι τρεις άντρες την οδήγησαν στη σουίτα 602, στον 6ο όροφο. Κεντρικό ρόλο σύμφωνα με την κατάθεση της και τη σύλληψη που έγινε, έπαιξε ο Αθηναίος επιχειρηματίας Β. Λ., που ισχυρίστηκε ότι το σεξ ήταν συναινετικό και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Εκτός από τον 27χρονο που συνελήφθη μετά από κλήση του στο κινητό της, η 24χρονη έχει αναγνωρίσει και τον δεύτερο από τους τρεις που κατηγορεί για τον βιασμό της. Πολύ σημαντικό ρόλο στην έρευνα παίζουν τα ευρήματα του δωματίου, δηλαδή τα κλειδιά και ένα χάπι στυτικής διέγερσης.

Πορεία σε εμπλεκόμενο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη

Υπό το φως όλων των αποκαλύψεων, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε διαρκή σύγχυση. Παρά το ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι γνωστά πρόσωπα στη συμπρωτεύουσα, με μεγάλο κύκλο επαφών, οι εξελίξεις έχουν σοκάρει και τη Δευτέρα έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το μαγαζί που ανήκει μεταξύ άλλων στον άνθρωπο που έφερε σε αυτό το πάρτι την 24χρονη.

Όσο για τους ενόχους, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ πως η αστυνομία δεν καταλαβαίνει από επώνυμους και πορτοφόλια και θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να βρεθούν οι ένοχοι και να δικαστούν. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο και οι τοξικολογικές που θα βγουν σε 10 ημέρες δείξουν ότι η 24χρονη είχε ναρκωθεί, τότε η ποινή μπορεί να φτάσει ως και τα ισόβια.

«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους».

Να αναφερθεί πως στο αστυνομικό τμήμα που έγινε η κατάθεση, θα μεταβεί ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να ενημερωθεί για την έρευνα που μπορεί να οδηγήσει ως και σε κύκλωμα μαστροπείας. Ένα κύκλωμα που τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι εκτείνεται από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Μύκονο, ως και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με αθηναϊκό γραφείο δημοσίων σχέσεων να αποτελεί τον πυρήνα του κυκλώματος μαστροπείας.

https://www.youtube.com/watch?v=0FRsQIDR3wY