Για σήμερα, Κυριακή, η πρόγνωση του καιρού αναφέρει για την κεντρική Μακεδονία, σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τις προμεσημβρινές ώρες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως τους 36 και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές έως τις προμεσημβρινές ώρες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις προμεσημβρινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στον Κορινθιακό και τα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός αίθριος με ανέμους να πνέουν δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα

Καιρός αίθριος, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός Αίθριος. Οι άνεμοι Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτική 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Έως τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.