Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που τιμά και με το παραπάνω την έκφραση «η ηλικία δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα νούμερο» αυτός είναι η Άννα Κατσούλη. Στα 102 της κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Πειραιά με τον Γιώργο Γαβρίλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές και δεδομένα έχει πολλούς θαυμαστές και φίλους, παρότι θεωρητικά συμμετέχει τιμητικά στο ψηφοδέλτιο.

Η ΕΑΜίτισσα συνταξιούχος νηπιαγωγός ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνη για τη διανομή του «Ριζοσπάστη» στην περιοχή του Πειραιά, ενώ υπήρξε και υπεύθυνη για τη δουλειά στον σύλλογο γυναικών Πειραιά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιστράτευσε αρχικά το χιούμορ της καθώς απάντησε στην ερώτηση «πόσων ετών είστε» με το «είμαι από τον ύπνο, δεν είναι και πολύ εύκολο να κάνω υπολογισμούς», ενώ στη συνέχεια εξήγησε πώς πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στην προσπάθεια.

«Το αποφάσισα γιατί εκτιμώ τον κ. Γαβρίλη και πιστεύω πως μπορεί να κάνει έργο στον Πειραιά που έχει ανάγκη από πολλά έργα».

Η ίδια πάντως δεν έχει βγει στους δρόμους για να δελεάσει ψηφοφόρους…

«Εγώ; (…). Εγώ για να βγω έξω να κάνω αυτό που λένε προπαγάνδα, δεν μπορώ. Τώρα πια δυσκολεύομαι να σταθώ πολλή ώρα όρθια»