Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εντός κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφονται και ποσοτικά στη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφεται στο 12,9%, ενώ ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει 70,5% αρνητικές γνώμες και ξεπερνά σε δημοφιλία μόνο τους αρχηγούς των τριών μικρότερων κομμάτων της άκρας Δεξιάς. Παράλληλα, το 31,3% τον χαρακτηρίζει «δεξιό» ή «κεντροδεξιό» και μόλις το 33% «αριστερό» ή «κεντροαριστερό».

δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου που παρουσιάστηκε στη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

δημοσκόπηση

Μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη το 48% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

δημοσκόπηση

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Κουτσούμπας, τρίτος ο Ανδρουλάκης, τέταρτη η Κωνσταντοπούλου και πέμπτος ο Κασσελάκης.

δημοσκόπηση

Το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

δημοσκόπηση

Μεταξύ όσων δηλώνουν στη δημοσκόπηση ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές το 76,2% θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος και το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

δημοσκόπηση
δημοσκόπηση

Το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά. Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

δημοσκόπηση

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

δημοσκόπηση

Όσον αφορά τη στάση που πρέπει να τηρήσει η χώρα μας, το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας, το 18,4% προτιμά να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,5% να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων.

δημοσκόπηση

Τέλος σε σχέση με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 48,4% που απάντησε στη δημοσκόπηση είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ. Στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 67% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.