Αφού ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, είπε το βράδυ της Τρίτης (28/03) πως τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ: «Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των εκλογών στις 19 και 22 Μαΐου».

«Στρατηγική της Ν.Δ. στις εκλογές η αυτοδυναμία»

Πάντως, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως φαίνεται αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, ενώ επανέλαβε ότι η στρατηγική της Ν.Δ. για τις επικείμενες εκλογές είναι η αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς για το αν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ίδιος απάντησε: «Δεν πρόκειται να ψηφίσω άλλον πέρα από Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στις προ ημερών δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για πρόσωπο κοινής αποδοχής στη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας είτε με τη Ν.Δ. είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε: «Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν χωρίς να ξέρουν ποιον θα έχουν πρωθυπουργό».

Photo: Eurokinissi