Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες από σημεία που βρίσκονται δίπλα σε τζαμιά, σχολεία και παιδικούς σταθμούς της Γάζας και ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, ισχυρίζονται ότι έχει το Ισραήλ.

Μια σειρά από δορυφορικές εικόνες που κοινοποιήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Στρατού και στους λογαριασμούς του στα social media, φέρονται να απεικονίζουν λάκκους εκτόξευσης σκαμμένους στο έδαφος ακριβώς δίπλα στις αστικές δομές. Κάτι που σύμφωνα με τη Daily Mail επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Δύο υποτιθέμενες τοποθεσίες εκτόξευσης βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη. Συγκεκριμένα, η πρώτη βρισκόταν στον κήπο ενός τζαμιού και η δεύτερη λίγα μέτρα μακριά από ένα νηπιαγωγείο.

Ισραήλ, Χαμάς, Γάζα

Μια τρίτη εντοπίστηκε από αέρος να βρίσκεται απέναντι από κτίριο του ΟΗΕ στη Γάζα, ενώ μια τέταρτη είχε τοποθετηθεί κοντά σε σχολείο.

Ισραήλ, Χαμάς, Γάζα

Σύμφωνα μάλιστα με τον ισραηλινό στρατό, όλες αυτές οι θέσεις εκτόξευσης δεν υπήρχαν σε δορυφορικές εικόνες που είχαν τραβηχτεί πριν λίγο καιρό, κάτι που σημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι τις έφτιαξαν πρόσφατα.

Ισραήλ, Χαμάς, Γάζα

«Από την αρχή του πολέμου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εκμεταλλεύεται αμάχους και τοποθεσίες πολιτών όπως νηπιαγωγεία, σχολεία και τζαμιά με σκοπό να εκτοξεύσει ρουκέτες κατά του Ισραήλ. Η Χαμάς εκτοξεύει σκόπιμα τους πυραύλους της εναντίον ισραηλινών αμάχων», δήλωσε σχολιάζοντας το θέμα ο εκπρόσωπος του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι, αποφεύγοντας όμως να μιλήσει και για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 2.000 άμαχοι.

Ισραήλ, Χαμάς, Γάζα

Photo credits: Getty Images