Μετά την καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελένη Χρονοπούλου, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (19/04), ο Αλέξης Γεωργούλης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες είτε την Παρασκευή (21/04) είτε την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τους δικηγόρους του, αλλά και τις βελγικές Αρχές.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε στο OPEN, οι Βέλγοι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη θα παραλάβουν, αύριο (20/04), τη δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά στην άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, από την υπηρεσία Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η σχετική διαδικασία απαιτεί περισσότερο χρόνο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις και παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του και αυτό θα έπρεπε να επιταχύνει τη διαδικασία.

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα (24/04) ή Τρίτη (25/04) και ενδεχομένως να οριστεί ο εισηγητής ευρωβουλευτής της έκθεσης για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσημη ανακοίνωση των δικηγόρων του Γεωργούλη

Ο Αλέξης Γεωργούλης τοποθετήθηκε μέσω των δικηγόρων του, το απόγευμα της Τρίτης (18/04), για την καταγγελία που έκανε η Ελένη Χρονοπούλου και αρνείται τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης, δηλώνοντας αθώος.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη (18/04), σε σχετική ανακοίνωση των δικηγόρων που τον εκπροσωπούν, αναφέρεται: «Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε, τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023, από το Γραφείο της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα, ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Cédric Vergauwen και Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος. Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητάς του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Cédric Vergauwen, Me Olivia Venet και Σταματίνα Μαλλά».

Έρχεται και άλλη καταγγελία

Σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία βγαίνουν στο φως για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη που «έσκασε» σαν βόμβα με την καταγγελία εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από δικηγόρο, εργαζόμενη στην Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η κατακριτέα πράξη από τον Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να έγινε τέλη Ιανουαρίου του 2020 και ενώ οι δυο τους είχαν βγει δύο-τρεις φορές.Έπειτα από το ραντεβού τους, το θύμα και αφού είχε κακοποιηθεί, απευθύνθηκε σε φαρμακείο για την περιποίηση των τραυμάτων της.

Η φαρμακοποιός ήταν εκείνη που την προέτρεψε να απευθυνθεί σε ιατροδικαστή, πράγμα που το θύμα έπραξε, με τις πληροφορίες να θέλουν την ύπαρξη ιατροδικαστικής έκθεσης από νοσοκομείο των Βρυξελλών που αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τότε, η νεαρή δικηγόρος έκανε καταγγελία στην αστυνομία, όχι ονομαστική, για το συμβάν.

Το καθοριστικό γεγονός που διέλυσε κάθε ενδοιασμό και δεύτερη σκέψη για καταγγελία της δικηγόρου, ήταν όταν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020 ο Αλέξης Γεωργούλης συμμετείχε σε καμπάνια κατά της βίας των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας για το κίνημα #MeToo.

Θεωρώντας προφανώς την πράξη αυτήν μνημείο κυνισμού και υποκρισίας προχώρησε στην καταγγελία εναντίον του, ονομαστικά, η οποία ερευνάται από τις βελγικές Αρχές εδώ και τρία χρόνια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το MEGA, υπήρξαν καταγγελίες για δύο ακόμα περιπτώσεις οι οποίες είναι γνωστές, δεν έχουν λάβει ωστόσο νομική μορφή.

Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης

Tην πολιτική επικαιρότητα και ειδικότερα την υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη σχολίασε από την Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δίχως να κατονομάσει το «ποιοι», ο πρωθυπουργός είπε: «Ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίο έσκαβαν για άλλους».

Όσον αφορά στις εκλογές, δήλωσε: «Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο. Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν πιστεύω γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και έχουμε σχέδιο για το πως θα αλλάξουμε τα Ιόνια νησιά και την πατρίδα μας. Σκοπός της πολιτικής μας είναι να βελτιώνει τη ζωή όλων των πολιτών».