Πολύ δύσκολα θα βρεθεί τρόπος ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει ως ενιαίο κόμμα με ενωμένα τα στελέχη του αν κρίνουμε από όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως νέου προέδρου.

Οι εσωτερικές διαμάχες είναι καθημερινές, είτε με δημόσιες τοποθετήσεις, είτε με συντροφικά μαχαιρώματα και την ίδια στιγμή, ως φυσικό επακόλουθο, η παγωμάρα των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στην τελευταία εκλογική μάχη.

Το νέο σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Χαρίτση στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ Τομεαρχών, έρχεται να επιβεβαιώσει όσους θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πρόθυρα διάλυσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» οι δυο τους αντάλλαξαν βαριές κουβέντες διαφωνόντας για την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος σχετικά με την οικονομία.

Ο Παύλος Πολάκης έθεσε και μάλιστα ευθέως ζήτημα επαρκούς αντιπολίτευσης του κόμματος στον τομέα των υπερκερδών που συσσώρευσαν οι μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες λειτούργησαν ως καρτέλ τον προηγούμενο χρόνο. Κάπου εκεί αντέδρασε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έσπευσε να θυμίσει στον Πολάκη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σηκώσει ψηλά το θέμα των υπερκερδών, ενώ τον κάλεσε να δει και τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Αμέσως μετά την απάντηση ο Αλέξης Χαρίτσης μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και την Θεανώ Φωτίου εγκατέλειψαν την αίθουσα αν και παραμένει άγνωστο αν η αποχώρησή τους έγινε επειδή δυσανασχέτησαν ή γιατί είχαν υποχρεώσεις.