🔴 Το αφήγημα το έχουν έτοιμο στην Κουμουνδούρου. Και κρατήστε το. Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έστω και μια ψήφο κάτω από τα επίπεδα του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει μεν στόχος (δριμείας) εσωκομματικής κριτικής αλλά ο ίδιος θα το μετατρέψει σε «ανασυγκρότηση του κόμματος» πετώντας εκτός πολλά, μιλάμε για δεκάδες, ονόματα.

🗳️ Ό,τι, μεταξύ μας, έπρεπε να κάνει μετά το σχεδόν 32% που πήρε το 2019, λίγο μετά το ράπισμα των Ευρωεκλογών. Τότε το μήνυμα το κατάλαβαν άπαντες, εχθροί και φίλοι: οι ψηφοφόροι έριξαν Τσίπρα, όχι ΣΥΡΙΖΑ. Μαντέψτε ποιος ήταν ο μόνος που δεν το κατάλαβε. Και τούτο είναι το μετεκλογικό μέλλον του Τσίπρα, αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικά (που δεν αναμένεται…) το βράδυ της Κυριακής.

🗳️ Το ’19 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 1.781.057 ψήφους με ποσοστό 31,53% και 86 έδρες. Οι συγκρίσεις το βράδυ της Κυριακής θα είναι ούτως ή άλλως αναπόφευκτη.

🗣️ Μου σφύριξαν ότι συχνά ο Τσίπρας δεν ακούει, ούτε συμβούλους ούτε επικοινωνιολόγους και μιλάει… όπως του έρθει – αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι τούτο αποτελεί από τα μειονεκτήματά του ως πολιτικού. Δεν στέκει όμως ως δικαιολογίας, μάλιστα φρόντισε χθες να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό μιλώντας, στη διακαναλική, για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» την οποία, ως είπε, δεν απέκλεισε. Τι στόχο θα είχε μια τέτοια κυβέρνηση; Μα, να διερευνηθούν υποθέσεις των υποκλοπών αλλά και της τραγωδίας των Τεμπών.

📜 ΣΥΡΙΖΑ ακούς, Συνασπισμό διαβάζεις. Και σωστά. Σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού είχε μπει η Αριστερά και το (βρώμικο) 1989, όταν συνέπραξε με τον (μπαμπά) Μητσοτάκη με μόνο στόχο τις παραπομπές και τα ειδικά δικαστήρια. Ήταν η περιβόητη οικουμενική Ζολώτα που δεν άντεξε ούτε πέντε μήνες και στόχευε στο πολιτικό τέλος του Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο όχι μόνο δεν ήρθε ποτέ αλλά επανήλθε πιο δυνατός το 1993. Αντίθετα, εκείνο το πείραμα του Συνασπισμού απέτυχε κι άρχισε να χάνει ποσοστά φτάνοντας ως το 3% και κάτι. Ο νεαρός καταληψίας τότε, δεν τα θυμάται;

🟢 «Όταν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές και βάζει μόνο ένα ζήτημα, τότε γίνεται χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη» ήταν η πληρωμένη απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

👿 Τον οποίο σιγοντάρισε με συνέντευξή του στο in.gr ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφορικά με συγκυβέρνηση με επικεφαλής… άγνωστο Χ. «Εμείς δεν θέλουμε να μείνει η χώρα ακυβέρνητη, αλλά δεν θέλουμε να κυβερνηθεί όπως κυβερνιόταν με Τσίπρα και Μητσοτάκη. Θέλουμε άλλου τύπου διακυβέρνηση. Αλλά, για να το πετύχουμε, ε δεν θα πουλήσουμε και την ψυχή μας στον διάβολο». Μάλιστα.

✈️ Από τροποποίηση σε τροποποίηση το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Σήμερα θα επισκεφτεί την Κρύα Βρύση της Πέλλας και τη Νάουσα της Ημαθίας, ενώ στις 19:00 θα έχει κεντρική εκδήλωση στην Καστοριά. Από την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενώ οι σκέψεις για μια πρωινή επίσκεψη στις Σέρρες φαίνεται ότι υποχώρησαν…

📺 Η ελληνική έκδοση του Netflix… σχολίασε με χιούμορ, και εύστοχα, τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο «The 2Night Show» του ΑΝΤ1 με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ότι «όταν θέλω να χαλαρώσω πραγματικά, ξέρεις τι βλέπω; Emily in Paris. Η απόλυτη χαλάρωση. Το βλέπω με τη γυναίκα μου. Με διασκεδάζει πάρα πολύ». H δήλωση του πρωθυπουργού δεν έμεινε ασχολίαστη από τη συνδρομητική πλατφόρμα, η οποία μεταδίδει τη σειρά…

🔚 Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραμείνει κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Άκης Σκέρτσος σε τυχόν νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Το θέµα που δηµιουργήθηκε µε το πρόγραµµα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο ίδιος (στον ΣΚΑΪ) υποστήριξε ότι έγγραφο του ΓΛΚ το κοστολόγησε στα 83 δισ. ευρώ (και διαψεύστηκε κατηγορηματικά από ανθρώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) «έκαψε» το σενάριο. Αντίθετα, μιας και ο Γιάννης Οικονόμου δεν πολυψήνεται να συνεχίσει στο πόστο, η αμέσως επόμενη επιλογή είναι η Σοφία Ζαχαράκη

📚 Με έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξαν οι «Εκδόσεις Κάκτος» να… τρολάρουν τον Κώστα Μπακογιάννη για τις δηλώσεις του αναφορικά με την «Πολιτεία του Πλάτωνα» (είπε συγκεκριμένα: «Γίνονται αρχαιολογικές εκσκαφές διότι από κάτω έχουμε μια ολόκληρη πολιτεία, την πολιτεία του Πλάτωνα, την οποία την έχουμε επιχωματώσει»). Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ έκαναν μια πετυχημένη, αν μη τι άλλο, ανάρτηση απαντώντας στην γκάφα του δημάρχου…

👥 Αν έκανε κανείς χθες το απόγευμα μια βόλτα στην Αρτέμιδα, γνωστή και ως Λούτσα, θα άκουγε στη διαπασών τους ύμνους του ΠΑΣΟΚ. Ο υποψήφιός στην Ανατολική Αττική, Γιάννης Σμέρος, μάζεψε κόσμο και κοσμάκη στην παραλία για μια από τις τελευταίες του ομιλίες ενώ καμιά 500αριά μέτρα πιο μέρα, σε άλλη καφέ, είχε εκδήλωση ο υποψήφιος της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας.

🆚 Με σφοδρότητα εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Πατούλη και τους Ρένα Δούρου, Γιάννη Σγουρό για το έλλειμμα εκατομμυρίων στην Περιφέρεια Αττικής. Ο νυν Περιφερειάρχης επιμένει ότι θα επιστρέψει στους πολίτες το ποσό των 104.365.469 ευρώ που μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής ενώ Δούρου και Σγουρός μιλούν για έλλειμμα ύψους 162 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα στελέχη των παρατάξεών τους κατέθεσαν υπόμνημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ζητώντας οικονομικό έλεγχο στην Περιφέρεια.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com