Μετά από 19 ολόκληρες ημέρες νοσηλείας, ο υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ, Γιώργος Λυγγερίδης υπέκυψε στα τραύματα που αποκόμισε εν ώρα καθήκοντος στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο 31χρονος αστυνομικός πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή παρά το γεγονός πως η ναυτική φωτοβολίδα που τον τραυμάτισε σοβαρά, του προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές. Η είδηση του θανάτου του νεαρού, επιμελούς και επαγγελματία αστυνομικού σκόρπισε θλίψη στις τάξεις των συναδέλφων του, της κοινωνίας αλλά και στα υψηλά πατώματα της Κατεχάκη.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος συλλυπήθηκε την οικογένεια του αδικοχαμένου άνδρα:

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας».

Τα επεισόδια του Ρέντη απαρχή για την «κοινωνική συμμαχία»

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο υπουργός Προστασίας κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συστρατευτεί κατά της βίας δείχνοντας μηδενική ανοχή σε αυτά τα κρούσματα:

«Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του».