🕵️‍♂️ Για το debate γράφτηκαν σχεδόν όλα από το Intronews.gr, τόσα που λέτε να στείλουν στην ανεργία τη στήλη; Not! Κι ας είχα επιλέξει εξ αρχής να δω το Μίλαν – Ιντερ, τα γρήγορα γκολ των «νερατζούρι» με οδήγησαν στην τηλεμαχία….

🤝 Κατ’ αρχάς, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στον ίδιο χώρο με Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη – μιας και δεν είναι βουλευτής. Αγχωμένος στην αρχή, εμφανής η απειρία του από τηλεμαχίες, αντάλλαξε κάποιες τυπικές κουβέντες χωρίς να μειδιάσει αλλά δεν χαιρέτισε τους άλλους αρχηγούς κατά την είσοδό του στο στούντιο – και τούτο σχολιάστηκε αρνητικά.

🕵️‍♂️ Ο Ανδρουλάκης γέλασε μόνο όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος άρχισε να δείχνει τις φωτό με τις Παναγίες ενώ Μητσοτάκης και Τσίπρας γέλασαν κοιτώντας ο ένας τον άλλο. Κάτι είναι κι αυτό…

🗣️ Αργότερα ωστόσο, το… πηγαδάκι των τριών αρχηγών (υπό το βλέμμα του Δημήτρη Κουτσούμπα) σχολιάστηκε δεόντως. Δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό, δεν παύει όμως να είναι σημαντικό. Εκλογές έρχονται, γαρ…

🤫 Αποκάλυψη, τι είπε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα πριν τη… σέντρα του debate; Του έκανα πλάκα αναφορικά με το ύψος (ενθυμούμενος την ατάκα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη του 2015) κάνοντας με χιούμορ νόημα στον κάμεραμαν να μην τον… ρίξει, καθότι ψηλότερος! Αργότερα, αν μου τα μετάφεραν και σωστά, κατά τη διάρκεια διαλλείματος ο Τσίπρας κοιτούσε το κινητό του και ο Μητσοτάκης τον ρώτησε «πόσο είναι» – προφανώς για το σκορ του Μίλαν – Ιντερ.

📺 Η ΕΡΤ είχε 26 κάμερες για το debate αλλά δεν φρόντισε να δείχνει τίποτε άλλο πέρα από όποιον, πολιτικό ή δημοσιογράφο, μιλούσε. Οι ματιές Τσίπρα σε Μητσοτάκη και Μητσοτάκη σε Τσίπρα δεν ήταν δα και λίγες.

🔥 Πάλι καλά δηλαδή που έριξε και τις κλασικές του ατάκες ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Στον οποίο έριξε, κατά τη διάρκεια του debate, φίλια πυρά ο Τσίπρας αλλά η απάντηση, να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, ήταν επική. Από τη μια. Από την άλλη όμως, δεν καταπίνει εύκολα ο ΓΓ πως άλλο αριστερό κόμμα έχει τέτοια ποσοστά και το δικό του είναι κάτω από το 7άρι, σταθερά.

📺 Δεδομένα θα γίνει κι άλλο debate, αν φυσικά υπάρξουν εκλογές και στις 2 του Ιούλη. Μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, ξανά στην ΕΡΤ. Συζητήθηκε άλλωστε στο πόδι με ανθρώπους της Ραδιοτηλεόραση μετά τη λήξη του προχθεσινού κι ενώ, σε ένα break, οι δύο αρχηγοί το συζήτησαν – και το συμφώνησαν. Με την ελπίδα για άλλο format διότι, κακά τα ψέματα, μας πήρε ο ύπνος.

📰 Όσο για τους έξι δημοσιογράφους; Πιο μαζεμένος ήταν ο Αντώνης Σρόιτερ, ο Παναγιώτης Στάθης λαλίστατος (και ο μόνος που έμεινε ως αργά έξω από την ΕΡΤ για το live), ο Γιώργος Παπαδάκης δεν σταμάτησε να καπνίζει, η Σία Κοσιώνη ήταν εμφανώς επηρεασμένη από το τσουχτερό κρύο έξω από το Ραδιομέγαρο, η Μάρα Ζαχαρέα κεφάτη και η Ράνια Τζίμα έφυγε άρον άρον για να πάει στο στούντιο του Mega. Άκουσα ότι το πλάνο ήταν να βγει από εκεί αλλά δεν το ρίσκαρε με την ίωση που την ταλαιπωρεί.

📝  Και φυσικά επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Με ραβασάκια…

🚈 Το τι έλειψε από το debate, ελάχιστοι κατάλαβαν. Δεν ειπώθηκε ποτέ η λέξη «Τέμπη»…

↗️ Η τηλεμαχία πέρασε, ακολουθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις και εκλογές. Για τις οποίες τα δεδομένα δείχνουν εξακομματική Βουλή αλλά όσο περνούν οι μέρες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ρεύμα. Ειδικά στους νέους. Λέτε;

🔵 Γεμάτο είναι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Μεθαύριο, Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει διακαναλική συνέντευξη στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, όπου θα δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Επίσης, πλην του Αντώνη Σαμαρά, έμαθα ότι και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζεται να κάνει και προεκλογική ομιλία – στην Πάτρα. Πανστρατιά.

🫶 «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει συγκεκριμένα και απτά δείγματα μεταρρυθμιστικής ορμής και δυναμικής αντιμετώπισης των πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων» έγραψε στην «Καθημερινή» η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τι γράφαμε πριν κάτι μέρες, ότι έχουν έρθει πολύ… κοντά; Ε, ιδού.

🥊 Α, όλα κι όλα, το σποτάκι της Νάντιας Γιαννακοπούλου ήταν από τα καλύτερα, αν όχι το top. Η (πολύ δραστήρια αυτή την κοινοβουλευτική 4ετία) βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια σε μια από τις πιο «ανταγωνιστικές» περιφέρειες της Αττικής, στο Δυτικό Τομέα. Και στο προεκλογικό της σποτ, εμφανίζεται σε ρινγκ με γάντια του μποξ μιλώντας για τη «μάχη» που δίνει. Λίγοι γνωρίζουν ότι είναι πράγματι αθλήτρια του μποξ και προπονείται συχνά

💪 Σειρά εμφανίσεων (τηλεοπτικών ή μη) και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, που ευελπιστεί να ανέβουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην Αττική, όπου παραμένουν στα επίπεδα του 2019 – μη σας πω και χαμηλότερα. Αντίθετα, ο αρχηγός του κινήματος έχει έρεισμα στην επαρχία.

🟢 Αιχμηρός κατά του Τσίπρα εμφανίστηκε μέσα από την συνέντευξή του στο «Ποντίκι» ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ έζησε τον Ανδρέα Παπανδρέου όντας κοντά του όσο λίγοι και είπε πως αποτελεί ιστορική ύβρη κάθε προσπάθεια όχι απλά να τον μιμηθούν ή να παραδεχθούν το λάθος που έκαναν επί τόσα χρόνια – αλλά να τον αντιγράψουν. «Και ξέρετε ότι η ιστορία στις περισσότερες φορές επαναλαμβάνεται ως φάρσα». Σωστός.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com