Σχεδόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον Θάνο Πλεύρη και την οικογένειά του, ενώ η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν εξέδωσε ανακοίνωση.

«Από το πρωί αναμένουμε στο ακουστικό μας την απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ -ως δήθεν υπέρμαχο των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας- για το αν υπέβαλε ή όχι υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη. Απάντηση καμία…

Αφωνία επίσης επιδεικνύει και στην άθλια επίθεση που δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του, νωρίτερα το μεσημέρι», τόνισε χθες σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Η ανοχή σε κάθε μορφής βία και ειδικά στην φαιοκόκκινη πολιτική βία δεν ήταν ποτέ μια αριστερή θέση… Δυστυχώς έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

«Η επίθεση στον Θάνο Πλεύρη και τα ανήλικα παιδιά του πρέπει να τύχει αποδοκιμασίας από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα. Η σιωπή απέναντι σε τέτοιες ενέργειες συνιστά συναίνεση», ανέφερε χθες το βράδυ σε ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου.

Σκέρτσος: Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή είναι επίθεση στη δημοκρατία

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, έκανε λόγο για «θρασύδειλα φασιστοειδή, καθώς η επίθεση στον κ. Πλεύρη είναι επίθεση στη Δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής».

Η ανακοίνωσή του:

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής.

Όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

Αναμένουμε την άμεση και σκληρή καταδίκη των κομμάτων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».

Καταδικάζουν την επίθεση τα «γαλάζια» στελέχη

«Απολύτως απαράδεκτο! Ντροπή! Φασίστες δεν ντράπηκαν ούτε τα παιδιά!», ανέφερε σε ανάρτησή του για την επίθεση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Θάνος Πλεύρης

«Οι τραμπουκισμοί και τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην επίθεση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. «Ειδικά όταν στοχοποιούνται και παιδιά», προσθέτει.

«Πόσο ξεφτιλισμένοι, γελοίοι και θρασύδειλοι μπορεί να είστε όταν επιτίθεστε σε ένα 8χρόνο αγόρι, και ένα 13χρονο κορίτσι;», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η επίθεση έθεσε ως στόχο και τα ανήλικα παιδιά του υπουργού.

Θάνος Πλεύρης

«Η επίθεση κατά του υπουργού Υγείας και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, την ώρα που γευμάτιζε με την οικογένειά του, πρέπει να καταδικαστεί ρητά και με τον πιο έντονο τρόπο, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η άνανδρη επίθεση κατά του Θάνου Πλεύρη και της οικογένειάς του είναι απολύτως καταδικαστέα», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτησή του.

Το χρονικό της επίθεσης

Επίθεση από αριστεριστές το μεσημέρι της Κυριακής καταγγέλλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόταν με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους (8 και 13 ετών) σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, όταν δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια από μέλη αριστερών οργανώσεων.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του «Λαϊκού»

Στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μετά την επίθεση που δέχθηκε. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, «διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού».

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α ΛΑÏΚΟ, κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.

Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση».