Επίθεση από αριστεριστές καταγγέλλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόταν με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους (8 και 13 ετών) σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, όταν δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια από μέλη αριστερών οργανώσεων.

Σκέρτσος: «Αναμένουμε την άμεση καταδίκη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης»

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος.

Υπογραμμίζει ότι όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν, βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

Επιπλέον ο κ. Σκέρτσος καλεί τα κόμματα να εκφράσουν την άμεση και σκληρή καταδίκη τους «απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».

Το ιατρικό ανακοινωθέν του «Λαϊκού»

Στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μετά την επίθεση που δέχθηκε. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, «διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού».

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α ΛΑÏΚΟ, κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.

Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση».