Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν μιλά συχνά. Το κάνει μόνο όταν κρίνεται απαραίτητο. Η πρωινή δήλωση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου με την οποία ουσιαστικά υποστηρίζει ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, δημιούργησε αναταράξεις στη γαλάζια πολυκατοικία, δεδομένου ότι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός μέσω διαρροών έσπευσε να ξεκαθαρίσει η άποψη Ρουσόπουλου (που θεωρείται ακραιφνής Καραμανλικός) απηχεί μόνο τον ίδιο και κανέναν άλλο. Συγκεκριμένα, πηγή από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που αφορούν στον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον Θεόδωρο Ρουσσόπουλο προσωπικώς.  

Η ανάγνωση  

Η διαρροή Καραμανλή έρχεται ουσιαστικά προκειμένου να γίνει σαφές ότι δεν διαφωνεί (τουλάχιστον δημοσίως) με την κάθοδο του πρώην υπουργού στις επικείμενες εκλογές.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το πρωί  υπήρξε μια ανησυχία στο στρατόπεδο της Ν.Δ. για το αν ο πρώην πρωθυπουργός συμφωνεί με την άποψη Ρουσόπουλου και συνεπώς ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να απαντήσει, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να υπήρξε και επικοινωνία ανάμεσα στους δύο, κάτι που προς ώρας δεν επιβεβαιώνεται. Σε κάθε περίπτωση, η αναφορά του Κώστα Καραμανλή δεν θεωρείται καθόλου τυχαία. Ορισμένοι την ερμενεύουν ακόμα και ως μήνυμα στήριξης προς τον τέως υπουργό Υποδομών, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.  

Τι είπε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι ερωτώμενος για το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο τέως υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είπε: «Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι ο 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση» τόνισε στο τέλος.