Το Υπουργείο Μεταφορών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον νέο πίνακα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του Βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Λάρισα και επάνω, και στο τέλος Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο τμήμα του, από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα.

τηλεδιοίκησης
τηλεδιοίκησης

«Μέχρι το Πάσχα το πόρισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη»

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι μέχρι το Πάσχα ή την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ενώ πρόσθεσε πως μέχρι τότε θα έχουν αποκατασταθεί τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι το Κιάτο καθώς ολοκληρώνονται τα έργα ηλεκτροφωτισμού στις σήραγγες. Ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει συζήτηση με την Hellenic Train και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την εταιρία για μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα Intercity στους φοιτητές και τους νέους κάτω των 25 ετών.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Hitachi

Επίσης μίλησε για προμήθειες που πρέπει να γίνουν και για τα συστήματα αυτόματης πέδησης (ETCS) . Όπως είπε, μοναδικός προμηθευτής σε αυτό τον τομέα είναι η Hitachi με την οποία και πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας αλλά και τον Πρέσβη της Ιαπωνίας.

Τα συστήματα προβλέπεται να εγκατασταθούν μέσα στο καλοκαίρι στις αμαξοστοιχίες. Για τις επίμαχες προμήθειες υπήρξαν δύο άγονοι διαγωνισμοί από την ΓΑΙΑΟΣΕ το προηγούμενο διάστημα για αυτό και προβλέπεται να γίνει απευθείας ανάθεση.