To 1-1 μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ τους για το ποιος εκ των δύο θα βρεθεί στο φετινό τελικό του Champions League. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί δεν πολυείδαμε τον Έρλινγκ Χάαλαντ στον πρώτο ημιτελικό, η απάντηση είναι μία: Αντόνιο Ρίντιγκερ.

Ο Γερμανός στόπερ της Βασίλισσας δεν άφησε τον Νορβηγό φορ να μείνει στιγμή μόνος. Το μαρκάρισμά του ήταν άκρως αποτελεσματικό, αν και μερικές φορές στα όρια του… παρεξηγήσιμου:

Παίζει να συνέχισε να τον ακολουθεί και στα αποδυτήρια και μετά τη λήξη! Πέραν της πλάκας, ήταν αναντίρρητα μια φοβερή προσπάθεια από πλευράς Ρίντιγκερ, καθώς το να σβήσεις τον Χάαλαντ είναι κάτι που ελάχιστοι έχουν καταφέρει.

Μέχρι το κέντρο πήγαινε για να τον μαρκάρει, παίζοντας στο 200% από πλευράς (αυτό)συγκέντρωσης. Κάθε φορά που τον έκοβε, πανηγύριζε λες και έβαλε γκολ, μεταδίδοντας σπίθα και πάθος σε όλο το «Μπερναμπέου».

Ο Χάαλαντ άγγιξε την μπάλα μόνο 21 φορές, ήτοι λιγότερο από τους δύο γκολκίπερ (43 ο Τιμπό Κουρτουά και 29 ο Έντερσον). Και τη μία φορά που ο 22χρονος επιθετικός της Σίτι κατάφερε να ξεφύγει, ήταν ο Νταβίντ Αλάμπα που έτρεξε και τον έκοψε, που του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ, το ξεχνάμε συχνά κι ας είναι τόσο αυτονόητο…