Ήταν μια βραδιά που έμοιαζε σαν οποιαδήποτε άλλη. Η Μίλαν το πήγαινε σβηστά για μια επαγγελματική νίκη στο γήπεδο της Τζένοα μετά το γκολ του Πούλισικ, στο πλαίσιο της Serie A. Μέχρι που οι… πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν για να γίνει αυτό το ματς, σπέσιαλ. Με πρωταγωνιστή τον Ολιβιέ Ζιρού.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μάικ Μενιάν. Πρόβλημα μία ή άλλη, απείρως περισσότερο καθώς οι «ροσονέρι» είχαν κάνει όλες τους τις αλλαγές. Κάποιος από τους μέσα έπρεπε να καλύψει το κενό κάτω από τα γκολπόστ των «Ροσονέρι». Κι αυτός ήταν ο Γάλλος διεθνής φορ.

Που μάλιστα δεν ήταν καθόλου διακοσμητικός. Στο φινάλε, στην τελευταία φάση, ήταν η δική του, σε 2 σημεία, καίρια επέμβαση που κράτησε το 1-0 για τη Μίλαν. Σαν γκολ το πανηγύρισαν στο γήπεδο οι Μιλανέζοι και οι τιφόζι τους.

O Ζιρού ήξερε από μικρός και η Μίλαν το αξιοποιεί πολλαπλώς!

«Δεν πίστευα ποτέ πως θα ζήσω κάτι τέτοιο στην καριέρα μου. Έκανα μια σημαντική απόκρουση, που συγκρίνω με γκολ. Θα κάνω κορνίζα τη φανέλα που μου έδωσε ο Μενιάν», είπε ο Ολιβιέ Ζιρού, πριν διευκρινίσει πως μικρός γούσταρε πού και πού να παίζει και γκολκίπερ. Να που του χρησίμευσε στα… γεράματα!

Στη Μίλαν είδαν χρυσή ευκαιρία marketing στο γεγονός και πρόσθεσαν τον Γάλλο στον κατάλογο με τους… τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας, στην ιστοσελίδα τους. Επιπλέον, οι οπαδοί μπορούν τώρα να αγοράσουν φανέλα πορτιέρε και να την προσαρμόσουν με το «Giroud 9»!