Ο τερματοφύλακας είναι κάτι σαν τον «τρελό του χωριού». Σε ένα παιχνίδι που όλοι θέλουν να βάλουν γκολ, αυτός έχει σκοπό να το αποτρέψει. Έτσι είναι όμως ή… έτσι νομίζουμε; Έρχονται στιγμές μαγείας όπως αυτή στο ματς ΛάτσιοΑτλέτικο Μαδρίτης στο Champions League, με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Προβεντέλ να σου δείξουν πως στην πραγματικότητα και οι γκολκίπερ παιδιά είναι που θέλουν να παίξουν και να σκοράρουν!

Ο 29χρονος πορτιέρε προωθήθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, στην απέλπιδα προσπάθεια των «λατσιάλι» να απαντήσουν στο προβάδισμα που κρατούσαν οι Μαδριλένοι από το 29’ (Πάμπλο Μπάριος).

Με έξοχη κίνηση στο χώρο και αφού διάβασε σωστά την πορεία της μπάλας από τη σέντρα του συμπαίκτη του έπιασε την κεφαλιά που έγραψε το τελικό 1-1 στο Ολίμπικο στην πρεμιέρα της φετινής φάσης των ομίλων του Champions League. Είναι πού είναι πάντα έκρηξη συναισθημάτων ένα σωτήριο γκολ στις καθυστερήσεις, φανταστείτε να έρχεται και από τον πλέον ανέλπιστο ήρωα…

Πριν τον Προβεντέλ – Οι 3 προηγούμενοι τερματοφύλακες-σκόρερ στο Champions League

Ο Προβεντέλ έγινε ο 4ος γκολκίπερ που σκοράρει στη Νο1 διασυλλογική διοργάνωση. Αλλά μόλις ο 2ος σε open play μετά τον Σινάν Μπολάτ της Σταντάρ Λιέγης – σε ματς μάλιστα ομίλου τότε του Ολυμπιακού, το γκολ του Τούρκου κίπερ έστειλε τη βελγική ομάδα στο Europa League αντί για την Άλκμααρ, που βίωσε σοκ στις καθυστερήσεις.

Ενδιάμεσα, δίχτυα είχε βρει ο τερματοφύλακας της Χαποέλ Τελ Αβίβ, Βίνσεντ Ενιγιάμα, με αντίπαλο τη Λιόν στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010, από την άσπρη βούλα.

Πρώτος διδάξας πάντως στο Champions League ήταν ο Χανς-Γιεργκ Μπουτ. Ο Γερμανός γκολκίπερ ήταν… σεσημασμένος σχετικώς. Εκτελούσε συχνά πέναλτι στην καριέρα του, 4 εύστοχα κατέγραψε στη διοργάνωση με Λεβερκούζεν (1), Αμβούργο (1) και Μπάγερν Μονάχου (2).