Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης ότι είναι ένα «φαινόμενο», καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκε για ακόμα μία φορά στην κορυφή του κόσμου.

Ο σπουδαίος Έλληνας άλτης επέστρεψε στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η ελληνική αποστολή στην ουγγρική πρωτεύουσα τα ξημερώματα της Παρασκευής και εκεί τον υποδέχθηκαν οι συγγενείς του που ταξίδεψαν από τα Γρεβενά, αλλά και μέλη της ελληνικής ομάδας όπως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που κατέκτησε λίγες ώρες νωρίτερα το χάλκινο μετάλλιο στο βάδην.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μάλιστα εμφανίστηκε με ένα ποτήρι μπίρα στο χέρι και άλλο ένα περίμενε τον Μίλτο Τεντόγλου. Εκείνος μπορεί να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά με το αλκοόλ, αλλά αφού του παρέδωσαν το τεράστιο ποτήρι «τσούγκρισε» με την Ντρισμπιώτη και ήπιε μια γενναία γουλιά.

Μαζί του φυσικά αποθεώθηκε και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι που βρισκόταν αρκετά μέτρα πίσω του με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Ο Τεντόγλου αγκαλιάστηκε με όλους και ενώ κρατούσε την μπίρα στο χέρι, προπονητές της εθνικής τον σήκωσαν στους ώμους τους για να τον αποθεώσουν. Εκεί, ανάγκασαν τον Γρεβενιώτη πρωταθλητή να πιει λίγο ακόμα μπύρα και ο ίδιος δεν τους χάλασε το χατίρι. Ήπια μια ακόμα γουλιά κι εκεί έβαλε… στοπ.

Παρόμοια τύχη είχε και ο Γιώργος Πομάσκι, που είδε τους προπονητές των ρίψεων να τον σηκώνουν κι αυτόν στα χέρια και να τον πετάνε όσο ψηλά μπορούσαν, δείχνοντάς του πως κι αυτός έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία και ότι αναγνωρίζουν το σπουδαίο του έργο.