Ο κορυφαίος αθλητής, Μίλτος Τεντόγλου, το «χρυσό» παιδί του στίβου, υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο στα World Athletics Awards μαζί με 11 κορυφαίους αθλητές όλων των αθλημάτων, παραχώρησε στους «Πρωταγωνιστές» μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη, αναφέρθηκε στην αγάπη του για την Ιαπωνία, το gaming, τις υποσχέσεις από πολιτικά πρόσωπα, την εμφάνισή του, αλλά και τις συνήθειες που έχει πριν από κάθε αγώνα.

«Δεν θέλω να γίνω πρότυπο»

Σε σχέση με τον εαυτό του, σχολίασε πως δεν έχει αλλάξει τις παρέες του από τότε που μεγάλωσε στα Γρεβενά και πως δεν θέλει να αλλάξει. Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ρώτησε τι θα έλεγε στα παιδιά που τον βλέπουν και τον θεωρούν πρότυπο. «Δεν θέλω να γίνω πρότυπο. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά πράγματα, ούτε να πιέζω κανέναν. Θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει, να είναι ελεύθερος. Αν βάλει κάποιον στόχο να το προσπαθήσει, να δοκιμάσει, να το πιστέψει…», είπε.

Όσον αφορά στη νοοτροπία με την οποία προσεγγίζει το άθλημα που υπηρετεί, ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε πως βλέπει τον στίβο σαν παιδί, σαν παιχνίδι. «Ακόμα σαν παιχνίδι τον βλέπω τον στίβο, έτυχε να είμαι καλός σε αυτό», δήλωσε.

Οι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους αποκάλυψε επίσης πως υπουργός τον έχει καλέσει, του έχει… τάξει στάδια και τελικά δεν συνέβη ποτέ τίποτα. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το ότι τελικά δεν έγινε κανένα έργο δεν τον πειράζει αλλά το ότι προσπαθούν να τον κοροϊδέψουν με αυτές τις υποσχέσεις, είναι αυτό που τον ενοχλεί πολύ.

«Έχει καταντήσει αστείο, κι εγώ και ο προπονητής μου έχουμε σταματήσει πια να ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Είναι χάλια, πραγματικά. Αλλά να σου πω την αλήθεια, δεν με ενοχλεί που κάνουμε προπόνηση εκεί μέσα, τόσα χρόνια το έχουμε συνηθίσει. Εμένα με ενοχλεί που δίνουν υποσχέσεις κάποιοι και δεν τις τηρούν, συνεχείς υποσχέσεις. Σε μένα τα τελευταία επτά χρόνια, στον Πομάσκι εδώ και τριάντα χρόνια.

Είναι αστείο βασικά αλλά να σας πω… Εμένα με έχει πάρει ένα υπουργός τηλέφωνο και με έχει ρωτήσει πρώτα τί θα ήθελα να αλλάξει εκεί που κάνω προπόνηση. Τίμιο. Και του είπα εγώ για κάτι ελάχιστο, για την άμμο, τον κλιματισμό που δεν έχουμε καλώδια γιατί κλιματισμό έχει, τα καλώδια δεν έχουμε. Και μου λέει «Όχι, δεν θα κάνουμε αυτά μόνο θα κάνουμε περισσότερα». Μου είπε για όλα τα βοηθητικά στάδια στο ΟΑΚΑ, μπλα, μπλα, μπλα, για πάρα πολλά πράγματα. Δεν έχει γίνει τίποτα προφανώς.

Και δεν με πειράζει που δεν τα φτιάχνουν, με πειράζει η κοροϊδία. Που λένε δημόσια πως δίνουν τόσα λεφτά και έχουν κάνει τόσα πράγματα και δεν έχουν κάνει τίποτα. Αν έρθει ο άλλος και μου πει, ο υπουργός για παράδειγμα να έρθει να μου πει πως δεν μπορούν να φτιάξουν τίποτα, πως δεν έχουν λεφτά, θα το εκτιμήσω. Θα πω ΟΚ και τι να κάνουμε αφού έτσι έχουμε συνηθίσει κιόλας. Αλλά την κοροϊδία δεν τη μπορώ».

Το άλμα στα 8.95μ. που δεν… βλέπει και ο Ετσεβαρία

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους αποκάλυψε πως ο μεγάλος του στόχος, είναι η επίδοση των 8.75μ.:

«Βάζω πάρα πολλούς στόχους, φέτος έχω Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τους Ολυμπιακούς αλλά ναι οι Ολυμπιακοί ας πούμε πως είναι ο μεγαλύτερος στόχος. Ο άλλος στόχος μου είναι και ένα μεγάλο ρεκόρ, αυτό που μου ξέφυγε φέτος να το κάνω του χρόνου. Θα ήταν τέλειο αν ήταν 8.75μ., το 8.75μ. ο μεγάλος στόχος».

«Όταν μπαίνει μπροστά ο στίβος και η προπόνηση γίνομαι σοβαρός απότομα. Στην κανονική μου ζωή είμαι τεμπέλης! Στον στίβο είμαι εκτελεστής, ό,τι μου πει ο προπονητής μου θα το κάνω δίχως δεύτερη σκέψη. Του έχω εμπιστοσύνη, ξέρω πώς ό,τι μου πει θα είναι το σωστό. Δεν έχω βρει κάποιο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης απάντησε για τις διατροφικές του συνήθειες. «Δεν κάνω διατροφή, ακούω το σώμα μου. Αν θέλει να ακούει γλυκά, θα φάω γλυκά. Θα φάω μπέργκερ, πίτσα. Το ακούω πάντα! Έχω καλό μεταβολισμό. Είμαι σταθερά στα κιλά μου εδώ και χρόνια και δεν αλλάζω. Είμαι 72 κιλά εδώ και χρόνια».

Αναφερόμενος στις συνήθειές του πριν από τους αγώνες, σχολίασε:

«Πριν από τον αγώνα δεν βγαίνω έξω, δεν βγαίνω καθόλου. Ειδικά άμα σημαντικός ο αγώνας δεν βγαίνω με τίποτα. Εγώ χαλαρώνω παίζοντας video games. Καμπουριάζω, έχω αυτό το κακό χούι αλλά προσπαθώ να έχω κάποιο στήριγμα. Με τα video games μου φεύγει το άγχος. Θα προσπαθήσω να κοιμηθώ νωρίς, γύρω στις 12:00. Δεν ξέρω αν ισχύει που λένε ότι οι αθλητές κοιμούνται μόνοι τους. Αλλά εγώ κοιμάμαι μόνος μου και γενικά θέλω να είμαι μόνος μου πριν από τον αγώνα». Μία άλλη αγάπη του, είπε πως είναι τα anime και πως είναι λάτρης της ιαπωνικής κουλτούρας, ενώ αποκάλυψε και την αγάπη του για το μπουζούκι.

Τέλος, με λόγια λατρείας αναφέρθηκε στον προπονητή με τον οποίο είναι μαζί εδώ και πολλά χρόνια, τον Γιώργο Πομάσκι δηλώντας χαρακτηριστικά πως «ο προπονητής μου είναι πολύ μάγκας».