Το πνεύμα που αντιπροσωπεύει στο αθλητικό γίγνεσθαι ο Μίλτος Τεντόγλου παρουσιάζεται έκδηλα σε κάθε αποτύπωση τόσο του εαυτού του όσο και των πράξεων του συνολικά. Ακόμα και προς τους συναθλητές του, τους δημοσιογράφους και την ίδια την Ομοσπονδία, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ και αυστηρή κριτική της επιδόσεις του, όπως άλλωστε έπραξε και με τη λήξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Τεντόγλου Αντίπαλος

Αυτή τη φορά ο Τεντόγλου, έκανε τους Έλληνες φιλάθλους να συντονιστούν, προκειμένου να τον δουν να «πετάει» ξανά, ξεχασμένοι πρόσκαιρα, από το «μαύρο» τοπίο των πυρκαγιών. «Ασυγχώρητος» για τον αγώνα που έκανε, σχολιάζει, μιλώντας για το τελευταίο του άλμα. Αυθόρμητος ως συνήθως στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, δε διστάζει να τοποθετηθεί σε σχέση με τα συναισθήματά του κάθε φορά. Ομοίως, έπραξε σε κάθε έκφανση σεβασμού του προς τους αντιπάλους του και κυρίως προς τον Πίνοκ, μένοντας να τον χειροκροτήσει ρυθμικά, παρά το γεγονός ότι ίσως, εκείνος, κατάφερνε μεγαλύτερο άλμα στη συνέχεια.

Αναμενόμενα λοιπόν, η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν με επαίνους στον παγκόσμιο πρωταθλητή του μήκους, στον απόηχο των επιτευγμάτων του στην Βουδαπέστη. Ο απόλυτος «εκτελεστής των πρωταθλημάτων» και ο «άρχοντας του τελευταίου άλματος», ήταν οι φράσεις, με τις οποίες αποθέωσαν τον Μίλτο Τεντόγλου.

Η Ευρωπαϊκή μάλιστα… υπενθύμισε τα αμέτρητα χρυσά του, με μία ξεχωριστή ανάρτηση.

Ο αυθορμητισμός που χαρακτηρίζει τον Τεντόγλου ήταν ανέκαθεν από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά του, καθώς ύστερα και από εγχώριες διοργανώσεις, δεν είχε παραλείψει στο παρελθόν να αναφερθεί στην κοπέλα του, ευχαριστώντας την που… του σπάει τα νεύρα.

Ο Τεντόγλου είναι ένας… ασυνήθιστος τύπος

Οι τρόποι βάσει των οποίων άλλωστε, ο Τεντόγλου αποδεικνύει ότι είναι ξεχωριστός, στο σύγχρονο στερέωμα των σπορ, ουκ ολίγοι, αν θυμηθούμε φράσεις του που άφησαν… εποχή.

Μια εκ των πιο…. επικών δηλώσεών του αναφερόταν στο χρυσό μετάλλιό του, στο Τόκιο, όταν διακρίνοντας το μέγεθος του αντιπάλου του, δεν δίστασε να επιμείνει ότι «κατά λάθος έγινε. Κωλόφαρδος ήμουν. Καλύτερα να έχανα. Δεν ήθελα μετάλλιο. Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα. Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος. Εγώ δεν ήμουν καλά. Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα».

«Θα ήταν ντροπή να κερδίσω με τέτοιο άλμα το χρυσό», δήλωνε έναν χρόνο πριν, με αφορμή το τελευταίο άλμα του για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορεγκον. Η επίδοσή του (η οποία ήταν εξαιρετική με 8,32μ., αλλά ο ίδιος ήταν… ανικανοποίητος), είχε μεγαλύτερη σημασία από το μετάλλιο, γεγονός που ξεκαθάρισε με ευθύτητα σχολιάζοντας:

«Με 8,32μ., θα ήταν ντροπή να κερδίσω το χρυσό στο παγκόσμιο. Και να μην έπαιρνα μετάλλιο με τέτοια επίδοση, το ίδιο θα ήταν. Καλοδεχούμενο το αργυρό, αλλά οκ…».

Μίλτος Τεντόγλου Δηλώσεις

Ο ίδιος, το βράδυ της Πέμπτης, δεν παρέλειψε, ως συνήθως, να αφιερώσει την διάκρισή του, στον αγαπημένο του ήρωα Luffy από το anime του One Piece. Και δεν έκανε πλάκα. Πριν καν, κατακτήσει το χρυσό στο Τόκιο, έγινε viral λόγω της… παρουσίασής του. Ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που εμφανίζεται με… γυαλιά ηλίου, μιλώντας ή παριστάνοντας τον Luffy, έφτασε στο κάγκελο όπου στεκόταν πριν την προθέρμανση και απλά… κοιτούσε τους αντιπάλους του φορώντας πάντα τα γυαλιά ηλίου, δείχνοντας… άνετος μα ποτέ υπερόπτης.

Ο Τεντόγλου δεν σταματάει να αποδεικνύει ότι απουσία έπαρσης σε κάθε εύκολη ή δύσκολη στιγμή για τον ίδιο, γεγονός που κερδίζει τον σεβασμό όλων στην κοινότητα του στίβου και του αθλητισμού εν γένει.