Τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει πρόσφατα ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Μίλτο Τεντόγλου, που επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης, προσπέρασε τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο και έτρεξε να πάρει αγκαλιά του παππού του.

«Ο παππούς μου έχει πρόβλημα υγείας πολύ σοβαρό και ταξίδεψε μέχρι εδώ και ήθελα να του δώσω τη χαρά να τον χαιρετήσω πρώτο και αυτό έκανα» είχε δηλώσει ο έλληνας πρωταθλητής απαντώντας σε διάφορα επικριτικά σχόλια που ακούστηκαν για την κίνησή του.

Ο παππούς Μίλτος, που έδωσε και το όνομά του στον εγγονό, μίλησε στην εφημερίδα «Φως» για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τη συμβουλή που έδωσε στον έλληνα αθλητή αλλά και τη δύναμη που παίρνει βλέποντάς τον να φέρνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη.

«Ο Γιώργος ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στην Βουδαπέστη. Επί 12 ώρες ταξιδεύαμε, είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Πήρα χάπια για τον πόνο για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με την καρδιά μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω» είπε αρχικά ο κ. Μίλτος και συνέχισε:

«Από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω να αγωνίζεται στην Κολομβία του είχα δώσει μια συμβουλή ‘να πετάς μακριά, αλλά τα πόδια σου να είναι στη γη’. Αυτό κάνει σίγουρα. Δεν ξέρω αν μέτρησε η συμβουλή μου, αλλά είναι ένα ταπεινό παιδί.

Τώρα στη Βουδαπέστη του είπα ‘παλικάρι μου με δυσκόλεψες στον προκριματικό” και μου είπε ”συγγνώμη παππού, δεν το ήθελα’. Του είπα ότι με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής. Και μου είπε ότι θα το πάρει και στους Ολυμπιακούς για να μου δώσει άλλα 10 χρόνια!».