Το Γιβραλτάρ σοβαρό εμπόδιο δεν ήταν. Η νίκη ήταν αδιαπραγμάτευτη ως «θέλω» και όντως τα πράγματα κινήθηκαν βάσει των αναμενόμενων, με ένα άνετο 3-0 να έρχεται να συνοδέψει το ξεκίνημα της προσπάθειας της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024.

Η άμεση συνέχεια δεν έχει επίσημο ματς στο πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να την πάρουμε αψήφιστα ή να τη θεωρήσουμε ελάσσονος σημασίας. Όλα τα παιχνίδια έχουν σημασία για μια ομάδα όπως η δική μας που φιλοδοξεί να επιστρέψει στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Εθνική Ελλάδας δεν (πρέπει να) είναι… φιλανθρωπικό ίδρυμα όπως είπε και ο Πογέτ

«Δεν είμαστε εδώ για φιλανθρωπίες, θέλουμε νίκες, ώστε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Θέλω να δω πράγματα που ζητάω από τους παίκτες, οι νίκες ενώνουν και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Η ιδέα κεντρική είναι να σφυρηλατούμε ισχυρές σχέσεις μεταξύ μας. Συγγνώμη σε αυτούς που δεν παίζουν, όμως εδώ είμαστε επαγγελματίες, θέλουμε τις νίκες», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ.

Το επόμενο λοιπόν ραντεβού μας με τη «γαλανόλευκη» έρχεται σήμερα, στις 19:00 (Novasports Prime/Alpha). Αντίπαλος η Λιθουανία, στην Opap Arena. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι της «γαλανόλευκης» στο νέο της «σπίτι», στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ουρουγουανός κόουτς, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του, δεν αναμένεται να αλλάξει πολύ την 11άδα που είδαμε την Παρασκευή (24/3) με πιθανότερη τροποποίηση στην κορυφή της επίθεσης, εκεί δηλαδή όπου εκτός απροόπτου θα επανέλθει ο Βαγγέλης Παυλίδης.