Στο πρώτο επίσημο ματς της Εθνικής στην OPAP Arena, στο πλαίσιο του Β’ ομίλου της προκριματικής φάσης για το Euro 2024, η Ελλάδα «καθάρισε» με 2-1 την Ιρλανδία σε ένα must-win παιχνίδι για τη μάχη της πρόκρισης στα τελικά!

Ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε το σκορ στο 15′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο 27′ ο Νέιθαν Κόλινς έφερε το ματς στα ίσα, όμως η Εθνική που ήταν καλύτερη στο παιχνίδι πήρε αυτό που της άξιζε με τον Γιώργο Μασούρα στο 49′ με υπέροχο γκολ του.

Η Ελλάδα μετά από δύο ματς είναι στη 2η θέση έχοντας συγκεντρώσει έξι βαθμούς. Στην κορυφή βρίσκεται η Γαλλία με εννέα, ενώ ακολουθεί στην 3η θέση η Ολλανδία με τρεις. Ιρλανδία και Γιβραλτάρ δεν έχουν ακόμη πόντο.

Η επόμενη αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι αυξημένης δυσκολίας, καθώς την Δευτέρα (19/6, 21:45) αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Γαλλία στο Παρίσι.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90′ Σιώπης), Μπακασέτας (90+4′ Τζαβέλλας), Πέλκας (71′ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71′ Γιακουμάκης).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Οντουόντα (ΜακΚλίν), Έγκαν, Κούλεν, Φέργκιοσον, Άιντα (46′ Τζόνστον), Κόλινς, Μολούμπι (81′ Ομπαφέμι), Λένιχαλ (89′ Πάροτ), Σμόλμπον (53′ Νάιτ).

Πογέτ: «Νιώθαμε ότι παίζουμε στο σπίτι μας»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική κόντρα στην Ιρλανδία, σημειώνοντας ότι αισθάνθηκε σαν στο σπίτι του με την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Ήταν υπέροχο ματς, ήταν απίστευτη προσπάθεια. Είχαμε δύσκολο ματς. Νιώσαμε ότι παίζουμε σπίτι μας. Υπήρξαν στιγμές που τους χρειαστήκαμε και ήταν εκεί. Τους ευχαριστούμε και δεν θα πιστέψετε πόσο πολύ νοιάζονται οι παίκτες να είναι εδώ».

Για το ότι η ομάδα έκανε περισσότερες τελικές σε σχέση με αυτές που είχε στο παρελθόν: «Προσπαθήσαμε να παίξουμε έτσι και να κρατήσουμε τη θέση μας. Ο Μπάλντοκ έπαιξε σχεδόν όλο το ματς στον αστράγαλο. Περίμενα ένα παραπάνω γκολ για να είμαι περισσότερο χαλαρός.

Υπήρξαν κάποιες επικίνδυνες στιγμές κατά τη διάρκεια του ματς. Η επέμβαση του Βλαχοδήμου στο τέλος. Κάναμε τα βασικά που ήθελα και πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να αναρρώσουμε».

Αμέσως μετά μίλησε και στην Alpha και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να υπάρχει ισορροπία, οι σύγχρονοι προπονητές μιλούν για την επίθεση αλλά πρέπει να αμύνεσαι συγχρόνως. Πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί και να μη χρειαστεί να φτάνουμε μέχρι το τέλος και ο προπονητής να ιδρώνει τη φανέλα όπως οι παίκτες».