Ο θρυλικός Μάικλ Τζόρνταν απογείωσε την επιχειρηματική του καριέρα, όντας ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που κατατάσσεται στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής.

Το Forbes, τον τοποθετεί στην θέση 379, εκτιμώντας ότι η καθαρή αξία της περιουσίας του διάσημου μπασκετμπολίστα ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Φέρει την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου το 2015, όχι μόνο λόγω της συνεργασίας του με τη Nike, αλλά και μέσω προσοδοφόρων συμβολαίων με τις Hanes, Gatorade και Upper Deck.

Ο Τζόρνταν έχει γίνει γνωστός για τη φιλανθρωπία του, κάνοντας μια δωρεά-ρεκόρ ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Make-A-Wish America προς τιμήν των 60ων γενεθλίων του – τη μεγαλύτερη δωρεά από άτομο στην 43χρονη ιστορία του ιδρύματος.

Αφού αγόρασε τους Χόρνετς για περίπου 275 εκατομμύρια δολάρια το 2010, ο Τζόρνταν πούλησε τον Ιούνιο το πλειοψηφικό του μερίδιο ιδιοκτησίας σε μια ομάδα με επικεφαλής τους Γκέιμπ Πλότκιν και Ρικ Σναλ – που τον ανέβασε στη λίστα Forbes 400 – αλλά διατήρησε μειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα.

Στην κορυφή της λίστας, ο Ίλον Μασκ, τα 251 δισεκατομμύρια δολάρια του οποίου, τον τοποθετούν μπροστά από τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, ο πλούτος του οποίου εκτιμάται σε 161 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται πως οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι της Αμερικής αξίζουν πλέον συνολικά 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί με το ρεκόρ του 2021 και είναι ελαφρώς υψηλότερο από το ΑΕΠ της Ιαπωνίας το 2022 (4,23 τρισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

* Φωτογραφία: Getty Images