Μετά την παραίτηση του Roman Abramovich, η Chelsea αναζητά αγοραστή. Σύμφωνα με εξέλιξη που αναφέρει το βρετανικό Sky Sports, δύο πρόσωπα έχουν δείξει ενδιαφέρον για να αγοράσουν την ομάδα των μπλε. Πρόσωπα που δεν σκεφτόμασταν με τίποτα. Ο λόγος για τον Lewis Hamilton και τη Serena Williams που θέλουν να ενώσουν δυνάμεις και χρήματα.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και η κάτοχος 23 τίτλων Grand Slam, έχουν δεσμευθεί να βάλουν από 10 εκατομμύρια λίρες ο καθένας στην προσπάθεια που κάνει ο Martin Broughton, πρώην πρόεδρος της British Airlines και προσωρινός πρόεδρος της Chelsea.

Η προσφορά είναι μία από τις τρεις που εξετάζει η Raine Group, η εμπορική τράπεζα των ΗΠΑ που επιβλέπει τη δημοπρασία για λογαριασμό του Roman Abramovich. Και οι δύο ενδιαφερόμενοι έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακά επενδυτικά χαρτοφυλάκια τα τελευταία χρόνια, αν και ο Hamilton δεν έχει κρύψει την αγάπη του για την Άρσεναλ. Τον Ιανουάριο δε, ανακοινώθηκε ότι η Williams θα επένδυε στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Angel City με έδρα το Λος Άντζελες μαζί με την Eva Longoria και τη Natalie Portman.

Η λίστα με τους άλλους επενδυτές του ομίλου υπό την ηγεσία του Broughton περιλαμβάνει την οικογένεια Rogers του Καναδά, την οικογένεια Tsai της Ταϊβάν και τον Κολομβιανό-Αμερικανό φιλάνθρωπο Alejandro Santo Domingo.

Ο Todd Boehly, ο οποίος ηγείται μιας από τις ανταγωνιστικές προσφορές, βρέθηκε στο Stamford Bridge χθες το βράδυ για να παρακολουθήσει την ήττα με 4-2 από την Arsenal. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, συνιδιοκτήτης των LA Dodgers, ήταν επίσης παρών στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν είναι σαφές πότε θα ληφθεί απόφαση, αλλά μια πηγή κοντά στη διαδικασία είπε ότι η απόφαση θα μπορούσε να κοινοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η Raine θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για τροποποίηση της ειδικής άδειας λειτουργίας της κυβέρνησης για να προχωρήσει η εξαγορά.

Το Υπουργείο Ψηφιακής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού ανέφερε ότι η αίτηση θα χορηγηθεί μόλις υπάρξει διαβεβαίωση ότι ο Αμπράμοβιτς δεν θα λάβει χρήματα από τη συμφωνία. Ο 55χρονος βρίσκεται στη λίστα των κυβερνητικών κυρώσεων από τις 10 Μαρτίου λόγω των δεσμών του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Με πληροφορίες από Mirror