«Φουρτούνες» περνάνε όλοι. Μικροί, μεγάλοι. Ο Παναθηναϊκός πέρασε επί σειρά ετών τα δικά του μεγάλα ζόρια, βρέθηκε σε σημεία που δεν συνάδουν με την ένδοξη ιστορία του. Είναι, όμως, ξανά «εδώ». Και η επιστροφή στο Champions League είναι η ευκαιρία για τον «πρέσβη» του ελληνικού ποδοσφαίρου να μάθει στους νεότερους ακριβώς γιατί πήρε αυτό το προσωνύμιο.

Το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει απόψε (25/7, 21:00, Cosmotesports 1HD) την ουκρανική Ντνίπρο στο Κόζιτσε της Σλοβακίας και θέλει να βάλει τις βάσεις για να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, που όπως έμαθε χθες (24/7) θα περιμένει η Μαρσέιγ.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη (1/8, 20:30) στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αν οι Πράσινοι περάσουν την Ντίνπρο, τότε το κέρδος θα είναι τεράστιο, αγωνιστικά και οικονομικά.

Κι αυτό καθότι θα είναι δεδομένη η παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στη «χειρότερη» αυτών του Europa League.

Επτά χρόνια έχει ο Παναθηναϊκός μακριά από group stage. Μια αιωνιότητα για ένα κλαμπ του μεγέθους του, που αλλιώς (μας) είχε συνηθίσει. Και σήμερα θέλει να βάλει τις βάσεις της μεγάλης επιστροφής, κυνηγώντας προβάδισμα πρόκρισης.

Ντίνπρο – Παναθηναϊκός: Τι ετοιμάζει ο Γιοβάνοβιτς

Όσον αφορά στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Μπρινιόλι θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Σένγκεφελντ, Μάγκνουσον, Βαγιαννίδης και Χουάνκαρ αναμένεται να είναι οι 4 των μετόπισθεν.

Στο κέντρο ο σίγουρος είναι ο Ρούμπεν Πέρεθ, και μένει να φανεί αν δίπλα του θα είναι ο Τσοκάι ή ο Κλεϊνχέισλερ.

Στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ο Μπερνάρ έχει τον πρώτο λόγο. Στα δεξιά θα είναι ο Παλάσιος, ο Τζούριτσιτς στο «10» και ο Σπόραρ στην κορυφή.