Μια νέα έρευνα έχει έρθει για να βάλει τέλος στον ρομαντισμό, καθώς αποκαλύπτει ότι περισσότερο από το 40 τοις εκατό των ανθρώπων δηλώνουν ότι θα έκαναν σεξ με ένα robot.

Η ερώτηση τέθηκε σε μια ομάδα άνω των 1.200 ατόμων, με ένα μεγάλο μέρος της ομάδας να εκφράζει το άνοιγμά τους σε μια τέτοια ιδέα. Από το σύνολο του κοινού, περίπου το 42 τοις εκατό δήλωσε ότι θα προέβαινε σε κάποια σεξουαλική πράξη με ένα robot.

Ωστόσο, μόνο το 39 τοις εκατό πιστεύει ότι θα ήταν σε θέση να διατηρήσει μια ρομαντική σχέση μαζί τους, οπότε ίσως και να έχουμε ακόμα ελπίδα ότι οι ανθρώπινες σχέσεις δεν θα αποτελέσουν στο μέλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την επιχείρηση chatbot Tidio, βρήκε επίσης μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των στάσεων ανδρών και γυναικών.

Γιατί οι άνδρες αποδέχονται πιο εύκολα τα robot

Από την δειγματοληπτική ομάδα, όχι μόνο οι άντρες ήταν πιο δεκτικοί στην ιδέα να το κάνουν με ένα robot – το 48 τοις εκατό από αυτούς – αλλά ήταν επίσης πιο πρόθυμοι να διερευνήσουν πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια ρομαντική σχέση.

Το 43 % όλων των ανδρών που ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ερωτευτούν μια τεχνητή νοημοσύνη. Στην πραγματικότητα, όσοι διεξήγαγαν την έρευνα διαπίστωσαν ότι οι άνδρες γενικά έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπιστευτούν την τεχνητή νοημοσύνη από τις γυναίκες.

https://www.intronews.gr/5310-2-etaireia-15-ekat-epanaferei-ta-mamouth

Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν

Οι συμμετέχοντες δεν ρωτήθηκαν μόνο για θέματα που αφορούν τον ρομαντισμό και την ικανοποίηση τους. Μια ποικιλία ερωτήσεων κάλυψε τον ευρύτερο αντίκτυπο που έχει η τεχνητή νοημοσύνη σε εμάς και στην κοινωνία, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

Πάνω από το 45 τοις εκατό των ερωτηθέντων είχαν θετική στάση απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη να αναλάβει τον έλεγχο της οικονομίας, ενώ ένα επιπλέον 60 τοις εκατό θα ήταν πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν ένα ταξί που οδηγείται από μόνο του.

Με βάση τα νούμερα, υπάρχει ακόμα ένας προφανής σκεπτικισμός για να δοθεί πλήρης ελευθερία των robot στην ανθρωπότητα σύντομα. Με βάση αυτό που ειπώθηκε, ο σχετικός ενθουσιασμός όταν πρόκειται για σεξ με robot είναι σίγουρα μια αντανάκλαση των μεταβαλλόμενων νοοτροπιών. Σίγουρα η κυριαρχία των μηχανών είναι μακριά.

Πάντως για να λέμε και τα καλά το robot δεν θα σε κατακρίνει, θα δείχνει κατανόηση και γενικά θα συμπεριφέρεται όπως εσύ το ρυθμίζεις. Μήπως είναι τελικά ο ιδανικός σύντροφος που ψάχναμε;

Φωτογραφία: Unsplash.com / xu-haiwei