Αν πιστεύετε ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι το highlight του 2022, μάλλον κάνετε λάθος. Θα πεις τι μπορεί να πάει χειρότερα; Κι όμως μια παντοδύναμη ενέργεια μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Η «φονική πέτρα» της Ιαπωνίας, που λέγεται ότι σκοτώνει όποιον έρθει σε επαφή μαζί της, έσπασε στα δύο.

Ο θρύλος λέει ότι η πέτρα περιέχει το πτώμα της Tamamo-no-Mae, μιας όμορφης γυναίκας που συμμετείχε στον εκθρονισμό και τη δολοφονία του αυτοκράτορα Toba, ο οποίος βασίλεψε από το 1107-1123. Σύμφωνα με τον μύθο, το πνεύμα της αλεπούς με τις εννιά ουρές είναι αιχμαλωτισμένο μέσα στον ηφαιστειακό βράχο. Βρίσκεται στο νομό Tochigi, κοντά στο Τόκιο, το οποίο φημίζεται για τις θειούχες ιαματικές πηγές του.

Η πέτρα έσπασε τις προηγούμενες ημέρες και ένας περαστικός τράβηξε μια εικόνα του τουριστικού αξιοθέατου που έχει σπάσει σε δύο κομμάτια. Έκτοτε, η φωτογραφία έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς πολλοί φοβούνται ότι το κακό πνεύμα απελευθερώθηκε.

Αν σκεφτόσασταν αν το 2022 λοιπόν δεν μπορεί να πάει χειρότερο, σκεφτείτε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και ότι ένα σατανικό ιαπωνικό πνεύμα κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Η «φονική πέτρα» έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε πολλά καλλιτεχνικά έργα, όπως για παράδειγμα στο έργο του Matsuo Basho The Narrow Road to the Deep North και έχει εμπνεύσει ένα θεατρικό έργο Noh, ένα μυθιστόρημα και μια ταινία anime. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τι θα γίνει με την πέτρα, καθώς κυβερνητικά στελέχη θα συναντηθούν για να συζητήσουν.