Το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ που παρουσιάζουν οι κύριοι Οικονόμου και Παυλόπουλος, βρέθηκαν για να μιλήσουν οι βουλευτές Άννα Καραμανλή (Νέα Δημοκρατία) και Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ) και κάποια στιγμή η κυρία Καραμανλή σήκωσε μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα από την παρουσία του σε θεατρική παράσταση και τον κατηγόρησε πως πόζαρε χαμογελαστός στο Παλλάς, σε μια στιγμή που είχε μόλις ανακοινωθεί ότι είχε βρεθεί νεκρός ο πιλότος του Phantom.

Αυτή τη φωτογραφία η κυρία Καραμανλή την επιδείκνυε έντονα για αρκετά δευτερόλεπτα και έκανε λόγο για «χαμόγελο Colgate» του Τσίπρα. Κάποια στιγμή, ο κ. Βαρεμένος, που στεκόταν δίπλα της (γνωστός στα πάνελ για το «ταμπεραμέντο» του και την εκρηκτική του προδιάθεση), άπλωσε το χέρι, πήρε τη φωτογραφία και την πέταξε, κάνοντας λόγο για πολιτική αθλιότητα.

Ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου γύρισε να του πει ότι δεν συμπεριφέρονται έτσι σε μια γυναίκα και από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η ιστορία περί σεξισμού.

Η Άννα Καραμανλή σε δήλωσή της στην εκπομπή της Καινούργιου μίλησε για σεξιστική επίθεση, παρόλο που είχε δεχτεί τη συγγνώμη του Γιώργου Βαρεμένου μετά το συμβάν.

Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να εκμεταλλευτεί το σκηνικό και σε ανακοίνωσή της έκανε επίσης λόγο για σεξιστική επίθεση, ζητώντας την παρέμβαση του Τομέα Δικαιώματων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερβεί κάθε όριο αθλιότητας. Ο κ. Βαρεμένος, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ σε μια ακραία σεξιστική επίθεση, άσκησε σωματική βία κατά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Καραμανλή! Ο κ. Βαρεμένος άρπαξε χαρτί από τα χέρια της κ. Καραμανλή on air και το πέταξε, φωνάζοντας απειλητικά. Η πρωτόγνωρη επίθεση που θύμισε αντίστοιχες εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό και το πολιτικό μας σύστημα και εντάσσεται στο τοξικό κλίμα που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας. Αναμένουμε και την ανακοίνωση καταδίκης του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το απαράδεκτο της κίνησης του Βαρεμένου, παίρνει για μια σπάνια φορά θέση, αλλά κατηγορεί την κ. Καραμανλή πως επιχείρησε να καπηλευτεί πολιτικά μια στιγμή εθνικής τραγωδίας.

«Η σημερινή ημέρα είναι βαριά φορτισμένη, καθώς αποχαιρετούμε τα παλικάρια μας, της Πολεμικής Αεροπορίας, που έφυγαν την ώρα του καθήκοντος.

Ο κ. Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε μια απαράδεκτη, όμως, πρόκληση. Και ζήτησε αμέσως συγνώμη γι’ αυτό.

Αναμένουμε πότε και η βουλευτής της ΝΔ, κα Καραμανλή, θα ζητήσει μια συγνώμη για την επιλογή της να αποκομίσει πολιτική υπεραξία, ακόμη και σε μια στιγμή εθνικού πένθους και βαθιάς θλίψης.

Σε μια στιγμή, δηλαδή, που όλους μας ενώνει, η κα Καραμανλή προτίμησε την πολιτική καπηλεία μιας τραγωδίας. Κρίμα!».

Θέση για το ζήτημα πήραν λίγο αργότερα οι Αταίριαστοι, Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος, που χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις για την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε από την Άννα Καραμανλή και εν συνεχεία από τον Γιώργο Βαρεμένο.

«Είναι απαράδεκτη όμως και η πατριδοκαπηλία, χωρίς αυτό να δικαιολογεί την κίνηση Βαρεμένου. Επειδή όμως ακούω πολλά από το πρωί, πιστεύω ότι ο Βαρεμένος θα το έκανε αυτό αν απέναντί του ήταν και άντρας. Όποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί τηλεοπτικό αέρα, νεύρα, στιγμές, καταστάσεις, καλύτερα να μην βγαίνει στην τηλεόραση. Κάτσε σπίτι σου, πήγαινε κόψε πίτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να μετράμε το πατριωτικό μας φρόνημα. Η χώρα θρηνεί δύο νέα παιδιά. Σκάστε, σκάστε… Δηλαδή δεν μπορείς να σκάσεις δύο μέρες;».

Αν η Άννα Καραμανλή ήταν Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βαρεμένος δεν θα συμπεριφερόταν το ίδιο;

Διαφωνεί κανείς με τον Κούτρα ότι ο Βαρεμένος θα αντιδρούσε έτσι, ακόμα κι αν απέναντι του ήταν ένας άντρας που θα κράδαινε τη γελοία (σαν αποδεικτικό στοιχείο) φωτογραφία; Με καμιά δεκαριά άντρες πολιτικούς έχει έρθει στο παρελθόν σχεδόν στα χέρια. Και τηλεοπτικά και εκτός τηλεόρασης. Αν ήταν δηλαδή ο Άδωνις δίπλα του και του άρπαζε το χαρτί με τον ίδιο τρόπο, τότε πώς θα χαρακτηρίζαμε την επίθεση;

Ας δεχτούμε όμως για την οικονομία του διαλόγου ότι η επίθεση που δέχτηκε, ήταν σεξιστική. Έτσι ερμηνεύθηκε απ΄όλους.

Ας δεχτούμε και την ευκολία της χρήσης bullying που αποδόθηκε στον Βαρεμένο. Αυτό που έκανε η κ. Καραμανλή που κουνούσε διαρκώς το χαρτί στο αυτί του και δεν του επέτρεπε να μιλήσει, τι ακριβώς ήταν;

Αυτό που χρησιμοποίησε ως πολιτικό επιχείρημα η κ. Καραμανλή, δεν είναι πολιτικό επιχείρημα, αλλά μια φθηνή ρητορική που υποβιβάζει τον πολιτικό διάλογο στον οποίο κινείται το κόμμα που εκπροσωπεί και δη ο Πρωθυπουργός. Δεν μπορείς να καταγγέλεις τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να απαντάς με χειρότερο λαϊκισμό.

Τι θα μπορούσε να κάνει δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας; Να ακυρώσει την παράσταση; Να κλειστεί σπίτι του; Η ίδια έπραξε κάτι τέτοιο; Όχι δα, αφού την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας έκανε το επονείδιστο να είναι στο θέατρο, εκείνη βρισκόταν σε εκδήλωση κοπής πίτας όπου πόζαρε χαμογελαστή μαζί με παρέα. Το ίδιο έκανε και την επόμενη ημέρα. Και έγινε ρόμπα στα social media.

Δηλαδή από την μεγάλη δεξαμενή πολιτικής αποστόμωσης που μπορεί να προκαλέσει με επιχειρήματα ένα στέλεχος της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, απ΄όλα όσα μπορεί κανείς με ευκολία να προσάψει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση που λαϊκίζει και επιτίθεται σε οικογένειες και λοιπούς συγγενείς, η επιλογή είναι ο λαϊκισμός; Γιατί μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνησή της να πάει να εκτυπώσει σε χαρτί την εικόνα και να την κραδαίνει σαν σπάθα στο πρόσωπο του πολιτικού της αντιπάλου.

Δεν είναι δυνατόν η απάντηση στον λαϊκισμό να είναι πάλι ο λαϊκισμός και είναι όντως τεράστια αστοχία της κ. Καραμανλή να χρησιμοποιεί αυτές τις απώλειες για να χτίσει σε προεκλογικό κεφάλαιο. Για να το πούμε με ποδοσφαιρικό όρο, είναι ένα αυτογκόλ μέλους της ΝΔ σε μια πολιτική στρατηγική που ως τώρα υπερείχε του ΣΥΡΙΖΑ.