Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω 7 μήνες. Στα τέλη Δεκεμβρίου όταν είχε σχηματιστεί η 24αδα των παικτών που θα έμπαιναν στο Survivor All Star. Υπήρχαν παίκτες που ήταν σίγουρο ότι θα φτάσουν πολύ μακριά, υπήρχαν οι εμφανείς αδύναμοι κρίκοι, υπήρχαν και τα ερωτηματικά. Στο πρώτο δίμηνο είχαν υπάρξει αποχωρήσεις και προσθήκες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των παικτών να είχε πιάσει τους 36 και δεν θα τελείωνε εκεί.

Το μέτρημα χάθηκε, οι εβδομάδες πέρασαν και στην πορεία των πραγμάτων, με μια προεκλογική περίοδο να εμφανίζεται, το κοινό έχανε κάθε μέρα όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του. Η πιο ακριβή εκδοχή του Survivor, με τους παίκτες να παίρνουν 5.000 ευρώ την εβδομάδα, έφτασε να κάνει 15 και 12% και ελάχιστα να απασχολεί ως προς το ποια ομάδα κερδίζει, ποιοι είναι υποψήφιοι κτλ. Τα μόνα που έχουμε να θυμόμαστε από τους τελευταίους 3 μήνες είναι το ενδεχόμενο ειδύλλιο Βασάλου-Σταυρούλας και οι ραδιουργίες του Νίκου Μπάρτζη.

Τίποτε άλλο δεν θα αφήσει πίσω του τηλεοπτικά το ριάλιτι. Δεν είναι βέβαια κι ότι τα ριάλιτι πρέπει να αφήνουν κάτι. Προγράμματα της στιγμής είναι, ανάλαφρα, που φτιάχνονται για να γεμίσουν 2-3 ώρες όταν προβάλλονται και τέλος. Αλλά εν προκειμένω, το Survivor 1 προκάλεσε όλον αυτόν τον χαμό, το Survivor 4 ήταν επίσης μια πετυχημένη χρονιά. Κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι στην τελική 4αδα οι 3 ήταν από το 4ο.

Καθώς έχουμε φτάσει ένα βήμα από τον τελικό, με Σάκη Κατσούλη και Νίκο Μπάρτζη να διεκδικούν τη νίκη και το βραβείο των 100.000, έχοντας ήδη ο καθένας βάλει στην τσέπη του κοντά στα 140.000 ευρώ από την παραμονή τους στον Άγιο Δομίνικο, το Survivor All Star έχει μια και μοναδική ευκαιρία να φτιάξει την εικόνα του, έστω στο φινάλε.

Survivor All Star δώσε ένα τέλος να αρμόζει

Κι αυτή η ευκαιρία δεν βρίσκεται στα χέρια της παραγωγής ή του Γιώργου Λιανού. Βρίσκεται στα χέρια του κοινού. Το αν θα ξενερώσει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού με το Survivor εν γένει και αν θα μπει στην διαδικασία να απορρίψει από τώρα την επόμενη σεζόν του, θα εξαρτηθεί από την ανάδειξη του νικητή.

Όσο κι αν το κοινό θέλει την ίντριγκα και τους Σπύρους Μαρτίκες, όταν φτάνει η ώρα της επιβράβευσης, θέλει δικαιοσύνη. Τους Μαρτίκες και τους Μπάρτζηδες τους θέλει για να αναδεικνύονται αυτοί που έχουν πάει για να παίξουν χωρίς να πουλήσουν κάποια ψεύτικη εικόνα του εαυτού τους.

Ο Σάκης Κατσούλης είναι το ιδανικότερο παράδειγμα συμμετέχοντα στο Survivor. Στο 4ο είχε κάπως φθαρεί η εικόνα του από την πολλή παρέα με τον Αλέξη Παππά και μετά με τον Τριαντάφυλλο, αλλά όταν αποχώρησαν αυτοί από το νησί και έμεινε με τη Μαριαλένα, έδειξε τον πραγματικό του χαρακτήρα. Αυτόν που έδειξε και στο Survivor All Star 7 μήνες τώρα.

Δεν άλλαξε τον εαυτό του, δεν πλάσαρε κάτι διαφορετικό, κράτησε τον λόγο του όταν χρειάστηκε και, κυρίως, αφέθηκε σε αυτό που είναι ανώτερος δίχως να χρειαστεί να το επιδείξει. Είναι ο καλύτερος αγωνιστικά και δεν αντιμετώπισε κανέναν συμπαίκτη του με αλαζονεία. Εδώ κέρδιζε η ομάδα του ή η Μαριαλένα και δεν σηκωνόταν να πανηγυρίσει στα αγωνίσματα σεβόμενος πως οι αντίπαλοι παίζουν για την επιβίωση τους επίσης.

Το μονοπάτι που ακολούθησε ο Κατσούλης, είναι το μονοπάτι που θέλουμε όλοι να βλέπουμε να επιβραβεύεται. Το μονοπάτι που ακολούθησε ο Μπάρτζης πήρε την επιβράβευσή του που τον έφτασε ως τον τελικό και θα εισπράξει ένα τόσο μεγάλο ποσό, αλλά μέχρι εκεί.

Αγωνιστικά δεν πλησιάζει με τίποτα τον Κατσούλη – εδώ δεν πλησιάζει τη Μαριαλένα ή τη Σταυρούλα που ήταν αγωνιστικά η καλύτερη μετά τον Σάκη – ενώ και στην πορεία του παιχνιδιού τον είδαμε να καρφώνει την Ασημίνα και την Δαλάκα για το κινητό όταν τελικά αποδείχτηκε πως δεν έκαναν κανένα τηλεφώνημα, ήταν κολλητός με τον Μαρτίκα και μετά πήγε σε μετωπική απέναντι του και τσακώθηκε με τους 20 τουλάχιστον από τους σχεδόν 40 παίκτες που συμμετείχαν στο Survivor All Star.

Προφανώς, τους νικητές τους αναδεικνύουν οι παρόντες και αυτοί που θα μπουν στη διαδικασία να ψηφίσουν. Κι αν ψηφίσουν περισσότεροι και περισσότερο τον Μπάρτζη, δίκαια θα είναι νικητής. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα έχει πάρει το βραβείο ο καλύτερος παικτικά και αυτός που είχε έναν πιο ορθό χαρακτήρα.

Οι απαντήσεις θα δοθούν σήμερα το βράδυ.