Όταν ακούς Mia Khalifa σκέφτεσαι την σέξι κοπέλα με τα γυαλιά και τα μεγάλα στήθη. Η πρώην πορνοστάρ τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πορεία και δεν θέλει πλέον οι άνθρωποι να την αναγνωρίζουν για αυτό που ήταν. Το πορνό ήταν αδιαμφισβήτητα αυτό που την έκανε διάσημη, της χάρισε φήμη και μαζί με αυτή πλούτη. Συνδέεται, όμως, με μια πολύ άσχημη περίοδο της ζωής της.

Η 29χρονη με καταγωγή από τον Λίβανο, ξεκίνησε να παίζει σε πορνό ταινίες σε ηλικία 21 ετών τον Οκτώβριο του 2014 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους κατέλαβε την πρώτη θέση στην ιστοσελίδα Pornhub. Πριν από έξι χρόνια, έφυγε από το Μαϊάμι και ορκίστηκε ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ. Είναι η πόλη όπου ξεκίνησε την καριέρα της, η οποία σε ένα σημείο άρχισε να καταστρέφει τη ζωή της.

Η Khalifa,  εγάλωσε σε ένα προάστιο της DC, πήγε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ελ Πάσο επειδή δεχόταν τους βαθμούς που πήρε στο γυμνάσιο, που της επέτρεψαν να αποφοιτήσει γρηγορότερα. Μετακόμισε μετά στο Μαϊάμι επειδή ο τότε σύντροφός της έπιασε δουλειά εκεί, λέει σε συνέντευξη στο Bustle. Εκείνη έπιασε δουλειά επίσης, στο Fuddruckers, αλλά προτεραιότητά της ήταν να κάνει πλαστική στήθους. 

Ένα μήνα μετά την επέμβαση, την πλησίασε ένας άντρας στο δρόμο και τις πρότεινε να κάνει γυμνές φωτογραφίσεις. Τελικά δέχθηκε. Το έβγαλε και το καλλιτεχνικό της όνομα, που προήλθε από αυτό του σκύλου της τότε, Mia, και του ράπερ Wiz Khalifa.

Αφού έγινε η πιο περιζήτητη ηθοποιός στο Pornhub με τις ταινίες της να συγκεντρώνουν 1,5 εκατομμύριο προβολές, η Khalifa έλαβε απειλές θανάτου στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης μιας παραποιημένης εικόνας της να κρατείται αιχμάλωτη από έναν εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους. Ακόμη και το ISIS χάκαρε τον λογαριασμό της στο Instagram των 2 εκατομμυρίων ακολούθων, ο οποίος στη συνέχεια διαγράφηκε από το Facebook.

Η επιλογή της σταδιοδρομίας της αντιμετώπισε κριτική στη Μέση Ανατολή, ειδικά για ένα βίντεο στο οποίο έκανε σεξ φορώντας χιτζάμπ. Η ίδια έχει μιλήσει για τις επίμαχες αυτές σκηνές, λέγοντας ότι οι ταινίες του Χόλιγουντ «μειώνουν» περισσότερο τους μουσουλμάνους, από ό,τι κάνουν παραγωγοί πορνογραφικών ταινιών.

Έχει μιλήσει για την ελευθερία των γυναικών και τα δικαιώματα τους στον Λίβανο, λέγοντας ότι απέχουν πολύ από το να ληφθούν σοβαρά υπόψη, εάν μια Λιβανέζα πορνόσταρ που δεν κατοικεί πλέον εκεί μπορεί να προκαλέσει τέτοια αναταραχή. «Κάποτε καυχιόμουν ότι πρόκειται για το πιο δυτικοποιημένο έθνος στη Μέση Ανατολή, τώρα το βλέπω ως καταστροφικά αρχαϊκό και καταπιεσμένο έθνος».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mia K. (@miakhalifa)

Η στροφή στην καριέρα της Khalifa

Αυτή η διαμάχη, την έφερε στο επίκεντρο, ενώ το όνομά της εμπορευματοποιήθηκε. Σύμφωνα με στοιχεία του Pornhub, από τις 3 έως τις 6 Ιανουαρίου 2015, οι αναζητήσεις για την Khalifa πενταπλασιάστηκαν. Περίπου το ένα τέταρτο αυτών των αναζητήσεων προέρχονταν από τον Λίβανο, με αναζητήσει επίσης από γειτονικές χώρες Συρία και Ιορδανία.

Ο αρνητισμός που έλαβε από την παγκόσμια αγορά της την ώθησε να εγκαταλείψει τη βιομηχανία, παρότι το 2015 είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη μητρική εταιρεία της Bang Bros, WGCZ Holding, η οποία κατέχει επίσης τη μεγαλύτερη δωρεάν πορνογραφική πλατφόρμα, XVideos.

Πλέον υποστηρίζει ότι η περίοδος εκείνη, ήταν μια επαναστατική φάση, και ότι έπαιξε σε ταινίες πορνό μόνο για τρεις μήνες. Σε μια συνέντευξη τον Ιούλιο του 2016 στην Washington Post, η Khalifa δήλωσε ότι είχε εγκαταλείψει τη βιομηχανία για πάνω από ένα χρόνο, επιλέγοντας μια «πιο κανονική δουλειά». Το 2018, τρία χρόνια μετά το τέλος της καριέρας της στον χώρο, εξακολουθούσε να είναι το δεύτερο άτομο με την υψηλότερη κατάταξη στο Pornhub.

Αν και η ίδια έχει μιλήσει για τα λεφτά που πήρε λέγοντας ότι έβγαλε 12.000 δολάρια, χωρίς να πάρει κάποια αποζημίωση από το Pornhub, την BangBros και άλλα site που αναδημοσίευαν τα βίντεο της. Η BangBros λέει ότι εκείνη κέρδισε πάνω από 178.000 δολάρια από αυτούς και τις θυγατρικές τους και ήταν στη βιομηχανία ενηλίκων για περισσότερα από δύο χρόνια. Πάντως τον Ιούλιο του 2020, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν μια αίτηση στο Change.org για την κατάργηση των βίντεό της από ιστότοπους.

Η BangBros της έστειλε να υπογράψει μια επιστολή για τη διακοπή της συνεργασίας τους και δημιούργησε έναν ιστότοπο για να αμφισβητήσει τις δηλώσεις που έκανε για την εταιρεία.

Οι προσπάθειες να συνεχίσει τη ζωή της σε συμβατικές δουλειές, όπως σαν λογίστρια ή βοηθός δικηγόρου, ήταν καταδικασμένες. Αν και έκοψε και έβαψε τα μακριά, σκούρα μαλλιά της, οι συνάδελφοι και οι πελάτες την αναγνώριζαν. Η συμπεριφορά τους απέναντί της ήταν άσχημη, καθώς οι περισσότεροι ήταν προκατειλημμένοι.

Πίσω στο 2016, ζώντας με 550 δολάρια το μήνα στο Μαϊάμι χωρίς κλιματισμό, η Khalifa είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Εκείνη τη χρονιά, αποφάσισε να μετακομίσει στο Όστιν για να ζήσει με μια φίλη της και συνέχισε να εκμεταλλευτεί τη φήμη της. Άνοιξε έναν νέο λογαριασμό στο Instagram, στο YouTube και στο Twitch και άρχισε να ξαναφτιάχνει τη δημόσια περσόνα της ως λάτρης των σπορ, μιλώντας με επαγγελματίες αθλητές στο Twitter και τραβώντας στιγμιότυπα στα DM της.

Μέχρι το 2017, παρουσίαζε την εκπομπή Complex Sports Out of Bound . «Θυμάμαι να βγάζω 10.000 δολάρια το μήνα και να σκέφτομαι, ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν θα το ξεπεράσω. Κανείς δεν μπορεί να μου πει τίποτα », θυμάται. Τώρα, λέει, αυτός είναι ο αρχικός μισθός για κάποιον στο προσωπικό της επιχείρησής της. Σταμάτησε όταν κατάλαβε ότι η ζωή στο Λος Άντζελες δεν της έκανε καλό.

Σε μια περίπτωση, ενώ ήταν καλεσμένη σε μια αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή, η Khalifa λέει ότι «ανατινάχθηκε» στον αέρα όταν την παρουσίασαν ως πορνοστάρ. «Ούτε καν πρώην πορνοστάρ». Τα μέσα την έκαναν να αντιμετωπίσει μια σκληρή αλήθεια. «Δεν μου άρεσε ο εαυτός μου» λέει. «Έτσι έκανα επιλογές και έκανα πράγματα που δεν αντικατοπτρίζουν αυτό που ήμουν».

Πλέον, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Έχει δικό της εστιατόριο. Αν και ο κόσμος καταλαβαίνει πια είναι, δεν το εκφράζει. Ο νέος της λογαριασμός στο Instagram έχει σχεδόν 28 εκατομμύρια ακολούθους. Στο TikTok την ακολουθούν περισσότερα από 32 εκατομμύρια άτομα, και η πλατφόρμα την τοποθετεί στους 50 πιο δημοφιλείς της εφαρμογής.

Μόνο αυτή ελέγχει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της και συλλαμβάνει το «ασφαλές αλλά πικάντικο» περιεχόμενο των 12 δολαρίων ανά μήνα στο OnlyFans. Πέρα από την κανονική της δουλειά, συνδιοργάνωσε ένα καθημερινό αθλητικό talk show, σχεδίασε μια σειρά μπικίνι για τα Seven Swimwear και πρόσφατα υπέγραψε συνεργασία με το Playboy.

Τα προσωπικά της επίσης έχουν πάρει το δρόμο τους, και τοποθετεί την προσωπική της ζωή πάνω από την καριέρα της. Ο σύντροφός της είναι ο Πορτορικανός τραγουδιστής Jhay Cortez, γνωστός με το όνομα Jhayco. «Είμαι με κάποιον που πραγματικά αγαπώ, έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τώρα, έχω προσωπικότητα. Ήμουν τόσο νέα, χαζή και χαμένη όταν έζησα για πρώτη φορά εδώ» λέει στο Bustle.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mia K. (@miakhalifa)

Πλέον θέλει να απαλλαγεί από την ταυτότητα που της είχαν δώσει με βάσει τους ερωτικούς της παρτενέρ (straight άνδρες) και να απελευθερωθεί σεξουαλικά, κάτι που δεν κάνουν πολλές γυναίκες πορνοστάρ. Αποπνέει μια σιγουριά για τον εαυτό της, που αποδεικνύει ότι έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Εδώ και χρόνια, μιλούσε σε podcast και στα social media για το ότι αισθάνεται ότι την εκμεταλλεύονται ως μια νεαρή γυναίκα με ανασφάλειες στη δουλειά και στις σχέσεις. Αναφέρεται στο ταξίδι της με λίγο θυμό αντί για αυτολύπηση, μετατρέποντας τον πόνο της σε αστείο. Προβάλλει κάθε πτυχή του εαυτού της, χωρίς ντροπές, και όχι με ιδιαίτερα πρόστυχο τρόπο.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Maximilian Davis: Ποιος είναι ο νέος creative director του οίκου Ferragamo

Lil Keed: Νεκρός ο ραπέρ σε ηλικία 24 ετών

Britney Spears: Απέβαλε ένα μήνα μετά την είδηση της εγκυμοσύνης της – Η ανάρτηση της στο Instagram