Ο οίκος Balenciaga έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο για τις δημιουργίες του και τα μηνύματα που υπάρχουν πίσω από αυτές. Είναι συνηθισμένος κατά κάποιο τρόπο. Αυτή τη φορά, όμως, η κατακραυγή του κόσμου για τη νέα διαφημιστική καμπάνια του οίκου για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, ήταν τόση που αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Για την ακρίβεια, η Balenciaga κυκλοφόρησε καμπάνια με μικρά κορίτσια, τα οποία κρατούσαν λούτρινα αρκουδάκια με περιλαίμια και λουριά που παραπέμπουν σε BDSM αισθητική. Σύντομα σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τον κόσμο να γράφει στα σχόλια πως αγγίζει τα όρια παιδικής πορνογραφίες.

Εξέφρασαν, μάλιστα, ανησυχία για την προώθηση της παιδικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Όπως ήταν φυσικό, ο οίκος απέσυρε την καμπάνια και ζήτησε συγγνώμη μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Instagram. Βέβαια, ο οίκος δεν ανέλαβε την ευθύνη, αντ’αυτού τα έριξε όλα στον φωτογράφο.

Διαβάστε ακόμη: Η Louis Vuitton κυκλοφόρησε τσάντα που θυμίζει κουτί μπογιάς και κοστίζει 2.340 ευρώ

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η νέα μας σειρά για το καλοκαίρι και για την εμφάνιση ανησυχητικών μηνυμάτων στην καμπάνια μας. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται με παιδιά σε αυτήν την καμπάνια. Καταργήσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες. Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε νομικά μέτρα κατά των μερών που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας για την Άνοιξη ’23».