Είναι απανωτές οι φορές που ο οίκος υψηλής ραπτικής, Balenciaga, βρίσκεται στο επίκεντρο, με αποκορύφωμα την τελευταία, όπου αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη σχετικά με την καμπάνια για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, στην οποία υπήρχαν μικρά κορίτσια που κρατούσαν λούτρινα αρκουδάκια με περιλαίμια και λουριά που παρέπεμπαν σε BDSM αισθητική. Η κατακραυγή του κόσμου ήταν τεράστια. Αν και η Balenciaga είναι συνηθισμένη σε αντιδράσεις, αυτή η στιγμή αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία της.

Ο οίκος Balenciaga συζητιέται εντόνως στα social media τις τελευταίες ώρες, μετά την κυκλοφορία της νέας του συλλογής, η οποία παραμένει αντισυμβατική όπως πάντα. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τη limited συλλογή με τα φθαρμένα, σκισμένα και βρώμικα sneakers, που είχαν εξωφρενική τιμή και ήταν το αντίθετο της κομψότητας; Ή τις τσάντες από Lay’s, που στην ουσία ήταν ίδια με τα σακουλάκια της εταιρείας;

Τώρα, η Balenciaga κυκλοφόρησε ένα εναλλακτικό ένδυμα, που κατάφερε να γίνει sold-out. Πρόκειται για μια φούστα, πετσέτα για την ακρίβεια, εξού και η ονομασία της «towel skirt», που η τιμή της ανέρχεται στα 695 ευρώ. Η εν λόγω φούστα δεν έχει τίποτα πάνω της, που να την κάνει έστω μοναδική. Είναι απλά μία πετσέτα, η οποία κλείνει με δύο κουμπιά, επομένως αυτός που την φοράει δεν έχει κίνδυνο να την χάσει κάπου στο δρόμο. Αν και με βάση τη φωτογράφιση, το μοντέλο την φοράει πάνω από το παντελόνι.

Balenciaga
Balenciaga

Είναι πάντως unisex και βγαίνει σε δύο χρώματα, μπεζ και μαύρο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος δεν τη σχολίασε με τα πιο κολακευτικά σχόλια, κυρίως για το γεγονός πως γρήγορα ξεπούλησε. Το γεγονός ότι κάποιοι έδωσαν περί τα 700 ευρώ για να πάρουν μία πετσέτα, που απορούμε που θα την φορέσουν. Είναι πάντως ξανά μια προσπάθεια της Balenciaga να ξεφύγει από τα τετριμμένα, αλλά με πολλή δόση υπερβολής. Ο Οίκος συνεχίζει δηλαδή να θησαυρίζει εξαιτίας του logo του, για κανένα άλλο λόγο.

Πάντως, το καλύτερο τρολάρισμα που είδαμε, έγινε από την ΙΚΕΑ, η οποία ανέβασε φωτογραφία με μοντέλο που αντιγράφει το προϊόν της Balenciaga, ποζάρει με τον ίδιο, τονίζοντας στη φωτογραφία πως η νέα πετσέτα της σουηδικής εταιρείας κοστίζει μόλις 16 ευρώ. «Σας παρουσιάζουμε τη νέα φούστα πετσέτας VINARN. Ένα απαραίτητο κομμάτι της μόδας της άνοιξης του 2024», έγραψε στη λεζάντα.