Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται πολύ και όσο μεγαλώνουμε, η φθορά που τους προκαλούμε συσσωρεύεται. Ίσως, θα ήταν μια καλή ιδέα να αποδεχτούμε το φυσικό μας, να το αγαπήσουμε και να σταματήσουμε να το υποβάλλουμε διαρκώς σε καταστάσεις που το καταστρέφουν.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά

Δεν έχουμε τον ίδιο τύπο μαλλιών και συνεπώς οι ανάγκες μας διαφέρουν. Για παράδειγμα, η χοντρή τρίχα είναι εκ φύσεως πολύ πιο ανθεκτική από την λεπτή. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να την καίμε καθημερινά, καθώς οι όποιες βλάβες συσσωρεύονται και κάποια στιγμή θα είναι δύσκολο να επαναφέρουμε την αρχική κατάσταση.

Η θερμότητα βλάπτει

Προσπαθήστε να απέχετε από συσκευές styling και ειδικά από όσες εκπέμπουν υψηλές θερμοκρασίες. Τα μαλλιά αφυδατώνονται και σταδιακά σπάνε. Σίγουρα έχετε προσέξει ότι πολλές φορές, οι άκρες σας είναι ταλαιπωρημένες, χωρίς εκείνη την περίοδο να χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή styling. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα μαλλιά σας είχαν φθαρεί όσο ακόμη ήταν κοντά στην ρίζα και σταδιακά, η φθορά αυτή κατέβηκε προς τα κάτω μέχρι που έγινε ορατή.

Μύθοι και αλήθειες

Τα μαλλιά μας δε χρειάζονται καθημερινό λούσιμο καθώς αυτό προκαλεί υπερβολική έκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα, να έχουμε συνεχώς λιπαρή ρίζα και ξηρές άκρες. Τα μαλλιά μας δε θα δείχνουν ποτέ πραγματικά καθαρά και σταδιακά η τρίχα θα αδυνατίζει. Ακόμα και αν έχετε πολύ έντονη λιπαρότητα προσπαθήστε να τα λούζετε κάθε δύο μέρες, όχι συχνότερα και να χρησιμοποιείτε κατάλληλο σαμπουάν. Προτιμάμε εκείνα με διάφανη, ελαφριά σύσταση.

Συχνό κούρεμα, η συνταγή της επιτυχίας

Αν θέλετε να μακρύνουν τα μαλλιά σας, καλό θα ήταν να τα κόβετε κάθε ένα, με ενάμιση μήνα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το σπάσιμο και τελικά θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα από όσο νομίζατε.

Η μάσκα θέλει τον χρόνο της

Ξέρω ότι πολλές φορές, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας και εσείς θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο μπάνιο και να φύγετε. Όμως, η μάσκα μαλλιών για να λειτουργήσει, χρειάζεται να μείνει στα μαλλιά 5-10  λεπτά. Τώρα που καλοκαιριάζει είναι κάπως πιο εύκολο να μείνετε παραπάνω ώρα στο μπάνιο οπότε αξιοποιήστε το. Προσπαθήστε όσο έχετε τη μάσκα, παράλληλα να τα χτενίσετε. Έτσι θα τα ξεμπερδέψετε και παράλληλα το προϊόν θα απλωθεί ομοιόμορφα.

Προϊόντα ενυδάτωσης, η σωτηρία μας

Μετά το λούσιμο, σκουπίστε ταμποναριστά τα μαλλιά σας και ξεκινήστε να τα χτενίζετε από τις άκρες προς τις ρίζες. Βάλτε λίγο ξηρό λάδι που σίγουρα θα βοηθήσει. Επίσης, μας αρέσουν πολύ οι ενυδατικοί οροί που δίνουν στα μαλλιά μας την απαραίτητη υγρασία. Τέλος, μία φορά την εβδομάδα εφαρμόστε θεραπεία στο σπίτι σύμφωνα με τις συμβουλές του κομμωτή σας.

Παρακάτω θα βρείτε προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά σας, που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν αναδόμηση και ενυδάτωση.  

Sebastian Professional Penetraitt Overnight Repairing Serum 95ml

Νέος επανορθωτικός ορός νυκτός με υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη που διεισδύει βαθιά και συμβάλλει στην επανόρθωση και την αναπλήρωση των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

μαλλιά

Kerastase Chronologiste Bain Regenerant

Αναζωογονητικό & τονωτικό σαμπουάν που καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης του τριχωτού και της τρίχας.

μαλλιά

Serie Expert Absolut Repair

Επαγγελματική φόρμουλα που καθαρίζει και αναδιαρθρώνει τα μαλλιά που έχουν υποστεί βλάβη.

μαλλιά

System Professional Extra Lipid Booster

Βαθιά αναδόμηση των μαλλιών & δημιουργία νέων δεσμών στο εσωτερικό της τρίχας.

μαλλιά