Η πρακτική της γιόγκα είναι γνωστό πως μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Όσο πιο συχνά εξασκούμαστε τόσο θα εντοπίζουμε τις αλλαγές στο σώμα μας. Μάλιστα, με δύο φορές την εβδομάδα πρακτική η στάση του κορμού μας θα βελτιωθεί, θα μάθουμε να αναπνέουμε πιο βαθιά, οι ώμοι μας θα «ανοίξουν» και θα γίνουμε πιο ευλίγιστοι. Ωστόσο, τα οφέλη της γιόγκα δεν σταματούν εδώ.

Οι γυναίκες που έκαναν τακτικά γιόγκα παρουσίασαν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine απέδειξε πως οι γυναίκες που έκαναν τακτικά γιόγκα για 12 εβδομάδες, παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία και στους 6 τομείς της σεξουαλικής δραστηριότητας (επιθυμία, διέγερση, λίπανση, οργασμός, ικανοποίηση και πόνος).

Αναρωτιέσαι γιατί;

Ακόμα κι αν έχεις κάνει ελάχιστα μαθήματα γιόγκα θα έχεις παρατηρήσει πως ένας από τους πρώτους τρόπους με τους οποίους επιδρά είναι πως συντονίζει την κίνηση με την αναπνοή, και σε βοηθάει να συνδεθείς καλύτερα με το σώμα σου.

Αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει το σεξ πολύ πιο απολαυστικό και να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο «παρούσα» σε κάθε στιγμή. Επιπλέον, η συχνή γιόγκα σε βοηθά να εκτονώσεις το συσσωρευμένο στρες και να χαλαρώσεις βαθιά. Κι όπως θα έχεις ίσως ήδη παρατηρήσει, το σεξ είναι καλύτερο όταν μπορείς να αφεθείς.

H γιόγκα κρατά το σώμα σου τονωμένο και ζωηρό χαρίζοντάς σου λίγη ακόμα πολυπόθητη αυτοπεποίθηση.

Για να νιώσεις και εσύ, στην πράξη, όλα τα παραπάνω, δοκίμασε την παρακάτω πρακτική που στοχεύει στο να ξυπνήσει το σώμα και τη λίμπιντο σου. Θυμήσου να αναπνέεις συνεχώς καθώς και να εναρμονίζεις κάθε κίνηση με την εισπνοή και την εκπνοή σου. Εξασκήσου στο να κρατάς κάθε άσανα για περίπου 1 λεπτό προκειμένου να αποκομίσεις όλα τα οφέλη για την ευλυγισία, την συγκέντρωση και τη δύναμή σου. Καθότι ήπιο, αν ήδη κάνεις συχνά γιόγκα, μπορείς να εντάξεις αυτό το μικρό πρόγραμμα στην καθημερινή σου πρακτική!

Επτά στάσεις για βελτίωση της σεξουαλικής ζωής

  • Cat/cow
  • Downward facing dog
  • Pancake Stretch
  • Happy Baby Pose
  • Shoulder Stand 
  • Plow Pose
  • Splits